Elképesztően népszerű a Galaxy Note10, de talán nem lesz utódja

A Samsung eddig rekord mennyiségben értékesítette az új csúcsmodelljét, de a pletykák szerint veszélyben a széria jövője.

Elképesztően népszerű a Galaxy Note10, de talán nem lesz utódja

A Galaxy S10 az év elején végre fellendülést hozott az elmúlt évek gyengén szereplő mobiljai után, és a Galaxy Note10 esetében pedig már azt lehet látni, hogy még jobb szereplést nyújt. A friss értékesítési számok a vállalat hazájából érkeztek, ahol eddig minden korábbi Samsung eszköznél népszerűbb a nagyra nőtt tollas masina.

A Samsung Galaxy Note10-ből a legfrissebb adatok szerint mindössze 25 nap alatt elfogyott egy millió példány Dél-Koreában. Eddig ezt a csúcsot a Galaxy S8 tartotta még 2017-ből, de annak a csúcsgépnek is sokkal több időre, 37 napra volt szüksége, hogy elérje az egymilliós eladási mérföldkövet. Ezt pedig a Galaxy S2 és a Galaxy S10 követi a népszerűségi listán, a Galaxy Note9-nek pedig már több mint kétszer ennyi időbe telt, mire eladtak belőle 1 millió darabot. Ráadásul a Galaxy Note10 úgy robbant be a piacra, hogy drágább bármelyik korábbi modellnél, szóval a borsos ár sem tartja vissza az embereket.

Galéria megnyitása

A Yonhap hozta nyilvánosságra a rekordot, és kiemelte, hogy a vállalat hazájában szinte csak az 5G támogatást biztosító, és éppen ezért még drágább modellek fogynak. Ez persze innen nézve meglepő lehet, de fontos azt figyelembe venni, hogy Dél-Koreában már minden nagyobb szolgáltató elindította az 5G hálózatát, ott már hónapok óta élesben elérhető ez a szolgáltatás a fogyasztók számára. Szóval az 5G a Samsung földjén már nem a jövő, hanem a jelen, és azért is fogy elképesztően jól a Galaxy Note10, mert ez az eddigi legjobb 5G-s konstrukció az első beszámolók szerint.

Galéria megnyitása

Az is hozzájárulhat az okostelefon sikeréhez, hogy a széria történetében egyedülálló módon, most először már kettő kivitelben került bevetésre a készülék. A Galaxy Note10 és a Galaxy Note10+ létrehozása mindenképpen jót tehetett a forgalomnak. És az is kiderült, hogy a nagyobb vasat veszik többen, és még csak nem is szoros a verseny a két variáns között, 37 és 63 százalékban oszlik el a forgalom, ami azt jelenti, hogy majdnem minden Galaxy Note10 eladására kettő Galaxy Note10+ értékesítés jut.

Galéria megnyitása

Ennek a hírnek a kapcsán érdekesség, hogy néhány pletyka szerint a Samsung már azon gondolkodik a színfalak mögött, hogy összeolvasztja a Galaxy Note és a Galaxy S szériákat. Ezáltal kevesebb lenne a csúcsmobil, csökkenne a fejlesztésekkel járó költség, de szinte ugyanolyan hatékonysággal tudnák lefedni a piacot, mint az aktuális felállás. Ha valóban ezt tervezte a vállalat, akkor a Galaxy Note10 népszerűségét látva talán újra átgondolja majd a dolgot. Egyébként már tavaly is szóltak erről hírek, de végül nemhogy felszámolta a különálló Galaxy Note szériát a Samsung, hanem kettő ilyen modellt is bemutatott. Tehát elképzelhető, hogy a frissebb pletykák is többnyire alaptalanok, vagy legalábbis nem fognak megvalósulni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap