Elképesztően gyors az új iPad Pro

Elképesztően gyors az új iPad Pro

Az iPad Pro új generációjának a megjelenését követően befutottak az első Geekbench eredmények, amik egészen döbbenetes tempót vetítenek előre. És azt is megmutatják ezek a mérések, hogy mennyi rendszermemóriát rejtenek az egyes iPad Pro modellek.

A jelentős átalakításon átesett táblagépeket az Apple A12X Bionic rendszerchip lendíti mozgásba, amiről az vállalat a bemutató során annyit árult el, hogy ez már nyolcmagos, kétklaszteres processzorral és 7 feldolgozót egyesítő grafikus vezérlővel lesz megtoldva, valamint nem kevesebb mint 10 milliárd tranzisztort foglal magában. A teljesítményre vonatkozóan azt mondta az Apple, hogy az A10X rendszerchiphez képest, ami az előző iPad Prókban dolgozott, az A12X Bionic már 35 százalékkal képes nagyobb sebességet nyújtani, és 90%-os az előrelépés olyankor, mikor az összes mag maximális terhelés alatt dolgozik. Ezek alapján már várható volt, hogy meglehetősen komoly eredményeket fog produkálni az új iPad Pro generáció, és ezt bizony a Geekbench be is igazolta.

Galéria megnyitása

Az Apple A12X Bionic rendszerchippel szerelt eszközök már egyetlen magon is megelőzik egy hajszállal az Apple A12 Bionic-kel szerelt iPhone XS okostelefonokat, 4800 pontot tudnak a mobilok, a táblagépek pedig 5000 pont körüli produkciót nyújtanak – ez kisebb órajel-előnyből jöhet össze. De az igazán nagy differencia az Apple A12X Bionic részére a többmagos mérés során mutatkozik meg. Ebben az esetben a GeekBench 4.1 alatt nagyjából 18 ezer pontot nyújtanak a gépezetek, míg az iPhone XS páros „csak” 11 500 pont közelében jár. Szóval egészen masszív, 50 százalékot meghaladó az előnye az új táblagépeknek az Apple A12X lapkával az Apple A12-höz képest.

Galéria megnyitása

A teljesítmény mellett az is fontos, hogy mennyi rendszermemória található a készülékekben, és ezt az Apple a táblagépek bemutatóján nem árulta el. A Geekbench tesztekből viszont azonnal kiderült, és így azt is megtudhattuk, hogy az iPad Pro 11 és az iPad Pro 12.9 nem azonos kapacitású RAM-mal lett felvértezve. Akik a nagyobb táblagép megvásárlása mellett döntenek, azok már 6 GB-nyi rendszermemóriát kapnak az Apple A12X mellé, viszont a kisebb képátlóval rendelkező eszköznél a jövendőbeli tulajdonosoknak továbbra is be kell érnie 4 GB-tal – persze normál napi használatban ez is biztosan elegendő lesz.

Az új Apple iPad Pro generáció forgalmazása ezen a héten, november 8-án kezdődik. A készülékek meglehetősen drágák lettek, a legolcsóbb modell 310 ezer forintról indul 11 colos kijelzővel, a 12,9 hüvelykes panellel ellátott táblának pedig 70 ezer forint a felára. Rengeteg különböző konfigurációból lehet majd válogatni, és a vételár a közel 700 ezer forintot is elérheti – a kiegészítőkkel (Apple Pencil, Smart Keyboard Folio tok) pedig 800 ezer forint fölé tornászható a „csomag” ára.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap