Elképesztően drága, de a maga nemében megéri a Xiaomi OLED tévéje

A Xiaomi már hosszú ideje készít televíziókat, és a vállalat most lerántotta a leplet az eddigi legjobb megoldásáról.

Elképesztően drága, de a maga nemében megéri a Xiaomi OLED tévéje

Hosszú várakozás előzte meg a Xiaomi új OLED televíziójának érkezését, és aki arra számított, hogy majd ez hozza el a megfizethetőbb OLED tévék korát, az bizony csalódott lesz. A Xiaomi Mi TV Master széria (néhány helyen Mi TV Lux) döbbenetes képességekkel, és kiváló képminőséggel szolgál majd minden helyzetben, de ennek meg is lesz az ára.

Galéria megnyitása

A berendezés egy 65 hüvelykes képernyővel rendelkezik, és egyelőre nem esett szó arról, hogy milyen más méretekben lehet majd hozzájutni, de idővel talán lesz belőle kisebb és nagyobb egyaránt. Az OLED technológiás kijelzőnek a származására nem tért ki a Xiaomi, de nem lenne meglepő, ha például az LG szállítaná a cégnek ezt a főkomponenst.

A készülék szinte minden szögből tökéletes képet nyújt majd, a csúcsfénye elérheti az 1000 nitet, és 98,5 százalékban képes megjeleníteni a DCI-P3 színteret. Támogatott a 120 Hz-es megjelenítés is, ami jól jöhet például akkor, ha az ember játékra szeretné befogni a csúcstévét.

Galéria megnyitása

A Xiaomi Mi TV Master számára a HDR kezelése nem okoz problémát, legyen szó Dolby Visionről vagy éppen HDR10+-ról, megbirkózik a feladattal a berendezés. Szolgál a televízió MEMC technológiával, ami a gyors mozgás természetesebb visszaadására szolgál, és elsősorban talán a sporteseményeknél lehet kiemelkedően jó hasznát venni.

A fényerő hangolása során van DC dimming azoknak, akiknek a szeme érzékenyebb, és külön gaming módja is van a repertoárjában a szerkezetnek. Nagyon alacsony késleltetéssel jeleníthető itt meg a kép, plusz biztosított a VRR szupport a képmegjelenítés során.

Galéria megnyitása

A Xiaomi már öregmotoros ezen a területen, és a jól bevált Patchwall rendszert biztosítja a tévénézők számára, ami mostanra sok jó lehetőséget biztosít. Támogatott a Xiao AI digitális hangalapú asszisztensnek az alkalmazása, és négy mikrofonnal lett felszerelve a TV, ezekkel képes a hangutasításokat érzékelni.

Az AI Master Engine a Xiaomi elmondása szerint pixelszinten képes optimalizálni a kép dinamikáját, és ezt egy független APU (NPU) egységnek a felhasználásával oldja meg. Több mint 20 különböző képjavításra szolgáló algoritmust nyújt ez, és 5 jelentősebb jelenetet tud felismerni a képről képre történő elemzés alatt.

Galéria megnyitása

A szerkezetben a MediaTek MT9650 rendszerchip dolgozik, amiről azt kell tudni, hogy kifejezetten ilyen környezetbe lett tervezve, és multimédiás feladatok végrehajtására szakosodott, hiába tűnhet a paraméterei alapján gyengének. Hiszen csak négymagos az egység és egy Mali-G52 integrált GPU található a fedélzetén. A rendszernek 3 GB-nyi memória biztosított, a tárhely pedig 32 gigás, miközben persze USB-n gond nélkül kezel a termék bármilyen külső meghajtót. A készülék gond nélkül fog teljesen önállóan lejátszani szinte bármilyen elterjedtebb videós formátumot.

Galéria megnyitása

A kapcsolati lehetőségeket tekintve a Mi TV Master 65 rendelkezik 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi-vel, Bluetooth modullal, és még NFC chippel is, melynek köszönhetően egy érintéssel megoldható lesz a televízió és az okostelefon összecsatlakoztatása. A mobil képernyőjét egyszerűen lehet majd tükrözni, és akár a távvezérlés is megoldható az okostelefonról. Kiemelendő még itt, hogy adott 3 HDMI, melyek közül egy eARC támogatást is tud, van kettő USB, egy optikai kimenet, valamint egy Ethernet is a kábeles netkapcsolatért.

Galéria megnyitása

A hangzásra is külön ki kell térni, mert bár egy korrekt hangprojektor biztosan jobban szól majd, mint a televízió, de azért ezen a fronton sem bízott semmit a véletlenre a Xiaomi. A Mi TV Master esetében 65 wattos audioteljesítménnyel lehet számolni, amit összesen 5 hangkeltő hoz össze. Van itt kettő 12,5 wattos egység, melyek teljes tartományban dolgoznak, kettő felfelé tekintő surround hangszóró 10-10 wattal, és egy 20 wattos mélynyomó is része a konstrukciónak, ami 50 Hz-ig képes lemenni. A 2.1.2-es dizájnnal a Xiaomi elfogadható Dolby Atmos támogatásról tud gondoskodni, de kezeli a DTS-t is a Dolby Audio mellett.

Galéria megnyitása

A Xiaomi a dizájnra is ügyelt, ami egy tévénél napjainkban leginkább azt jelenti, hogy mennyire sikerül a kávát elvékonyítani. A Mi TV Master 65 esetében a panel körül olyan keskeny a keret, hogy 98,8 százalék a hasznos felület aránya. Állhat a televízió talpon, de felszerelhető falra is adott esetben. A legvékonyabb részén mindössze 4,6 milliméterre emelkedik ki a síkból a masina.

A Xiaomi Mi TV Master 65 colos televízió 13 ezer jüanba fog kerülni Kínában, ami átszámítva 575 ezer forintos összegnek felel meg. Ezért a pénzért már nagyon sok különböző televízióból lehet válogatnia a vásárlóknak, de olyan képességekkel igazából egy új generációs termék sem szolgál ilyen áron, mint az aktuális újdonság. Szóval hiába kerül nagyon sokba, mondhatni megéri majd annak, aki csúcskategóriás készülékre vágyik. A rendeléseket a napokban kezdi felvenni a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap