Elképesztő paraméterekkel rendelkező Sony TV-k bukkantak fel

Közel 100 colos, 8K-s monstrum, és egy sor OLED-es készülék is várja a látogatókat a CES-en a japán vállalatnál.

Elképesztő paraméterekkel rendelkező Sony TV-k bukkantak fel

A Sony mindig is remek televíziókat tett le az asztalra, és Las Vegasba is kiváló újdonságokkal érkezett a vállalat. A Master Series család tagjaival fogunk az alábbiakban megismerkedni, melyek a Z9G és az A9G jelölésekkel lettek ellátva, és összesen öt különböző méretben érhetőek majd el.

Először nézzük, hogy a Z9G esetében milyen jellemzőkkel kell számolni. Ennél a televíziónál immáron 8K felbontással szolgál a Sony is, szóval a kiváló részletgazdagság megfelelő tartalmak fogyasztása mellett borítékolható. A Z9G modellt 85, és elképesztően nagy, 98 hüvelykes méretben lehet majd megvásárolni, amit lassan már egy projektor is megirigyelne. A Sony már ideje alkalmaz OLED paneleket a felsőkategóriás TV-iben, de ebben az esetben még LCD technológiával kell számolni. Nem úgy az A9G televízió esetében, ahol már OLED-es alapok várják az érdeklődőket, viszont ez már „csak” 4K felbontással üzemel. Az A9G modell három különböző méretben fog a boltokba kerülni, lesz belőle 55, 65 és 77 colos is.

Galéria megnyitása
Sony Z9G

A cég a komplett Master Series sorozatnál a legújabb generációs Sony X1 Ultimate képfeldolgozó processzort használja annak érdekében, hogy a megfelelő képminőségről gondoskodjon. A vállalat elmondása alapján ez az egység rendkívül jó hatékonysággal fogja a 4K-s vagy alacsonyabb felbontású tartalmakat felskálázni egészen 8K-ig is, ha a szükség úgy hozza. Állítólag a rendszer olyan algoritmust használ, ami képes elemezni a képernyő tartalmát, felismerheti az objektumokat, és van mögötte egy 8K adatbázis képekből, ezt is kihasználva tudja javítani a részletességet, hogy a végeredmény minél élethűbb legyen. Mivel a 8K-s televízió esetében LCD alapokról beszélhetünk, így itt még local dimming eljárást (Backlight Master Drive) használ a Sony a megfelelő dinamikatartomány biztosítása érdekében, és emellett a képminőség javítására szolgál a 8K X-tended Dynamic Range PRO technológia is – ez képes különösen magas fényerőt biztosítani a világosabb területeken.

Galéria megnyitása
Sony A9G

A Sony A9G televízió megkapta a vállalat által korábban már használt hangrendszert, ami a kijelző felszínét alkalmazza a hangok képzésekor, így olyan, minta a képből jönnének a hangok. Az Acoustic Surface Audio+ viszont a Z9G-ből már kimaradt, az LCD-vel ugyanis nem lehet ezt megoldani, helyette itt az Acoustic Multi-Audio hangrendszer lett bevetve; ebben az esetben a képernyő alsó és felső részén is kettő-kettő előre tekintő hangkeltő van, és ezek igyekeznek a fent említetthez hasonló hangzásról gondoskodni. A japánok az Android TV operációs rendszert alkalmazzák a teljes Master Series paletta esetében. Emellett el kell mondani, hogy van a mostani újdonságoknál Dolby Vision és Dolby Atmos támogatás is, az előbbi a képi, az utóbbi pedig a hanghatások javítására szolgál. Továbbá a Sony elárulta, hogy a Z9G és A9G televíziók megkapták a Netflix és az IMAX egyedileg kalibrált módjait, ezeknek köszönhetően elvileg még jobb lesz a képminőség a különböző tartalmaknál. Végül még azt is meg kell itt említeni, hogy a 8K-s televíziókon már a HDMI 2.1 csatlakozó fog felbukkanni.

A Sony sok dolgot nyilvánosságra hozott a Master Series Z9G és A9G televíziókról, a megjelenéssel kapcsolatos információkról viszont le kell mondani. Egyelőre nincs rálátásunk arra, hogy ezek a remek televíziók mikor fognak debütálni és mennyibe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap