Elkaszálta az Apple az AirPowert

Hosszú ideig hitt a vállalat a termékben, de sajnos nem tudta kivitelezni az eredeti terveit.

Elkaszálta az Apple az AirPowert

Az Apple még 2017-ben jelentette be az AirPower érkezését, és nehezen, de mostanra belátta, hogy nem tudja ezt megalkotni. Az AirPower egy olyan töltőpad lett volna a vállalat elképzelése szerint, ami egyszerre töltött volna három különböző terméket, ideális esetben például egy iPhone-t, egy Apple Watch-ot és egy AirPods fülhallgatót, a folyamat közben pedig valós időben lehetett volna figyelni az okostelefonon a kapcsolódó kiegészítők töltöttségi szintjét is. Ez nagyon jól hangzott akkor, és persze később is, de idővel kezdett egyre biztosabb lenni, hogy az Apple ezúttal túlzottan magasra tette a lécet.

Galéria megnyitása

Az elmúlt évek során többször is volt arról hír, hogy az AirPower fejlesztése nagyon rosszul áll, mert az Apple túlzottan komplex működést álmodott meg, és olyan paraméterekkel jelentette be a szerkezetet, amiket nem tud kivitelezni semmilyen módon. Ugyanakkor mindig voltak olyan pozitív hangvételű pletykák is, amik szentül hittek abban, hogy a vezeték nélküli töltő végül megvalósulhat, csak nagyon sokat csúszik. Még néhány hete is akadtak olyan kósza hírek (nem teljesen alaptalanul), hogy március végén jöhet az elkészült termék, de végül nem az AirPowert jelentette be az Apple, hanem azt, hogy elengedte a fejlesztést. Az ügyes és összetett kiegészítő nem fog kereskedelmi forgalomba kerülni. Az AirPower fejlesztésének a leállításáról valószínűleg nem túl régen dönthetett az Apple, ugyanis a második generációs AirPods egy bemutatódarabja még olyan csomagolást kapott, aminek a hátoldalán szerepelt a szerkezet.

 

Galéria megnyitása

Az Apple kulcsfontosságú szerepet szánt volna az AirPowernek, és eredetileg valószínűleg már 2017 szeptemberére el akart vele készülni, hiszen akkor jelentette be az iPhone X, az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus okostelefonokat, melyek egyaránt támogatták a vezeték nélküli töltést. Az AirPower legfőbb ígéretének az számított, hogy egyszerre három szerkezetet tudott volna táplálni, annak idején ugyanis az nem volt jellemző, egy töltőpaddal legfeljebb kettő masinát lehetett tölteni. Az Apple számára azonban a hírek szerint nemcsak a három termék töltése okozott problémát, hanem a szoftveres terület sem működött úgy, ahogy azt a vállalat szerette volna.

„Nagy erőfeszítések után arra a következtetésre jutottunk, hogy az AirPower nem lesz képes megfelelni az általunk elvárt magas minőségi színvonalnak, és ezért megszüntettük a projektet” – jelentette ki Dan Riccio, az Apple hardvermérnöki alelnöke. „Elnézést kérünk azoktól az ügyfelektől, akik már várták a termék elindítást. Emellett pedig továbbra is úgy véljük, hogy a jövő vezeték nélküli technológiáké, és elkötelezettek vagyunk a vezeték nélküli élmény továbbfejlesztése iránt.”

Azon túl, hogy az AirPower projektjét leállította a cupertinói alakulat, egyebet nem tudhattunk meg, de szinte biztos, hogy a vállalat nem fogja teljesen feladni a vezeték nélküli töltők fejlesztését. A mostani hullámvölgyet követően minden bizonnyal előáll majd valamilyen vezeték nélküli töltővel, mert már az új eszközeinek jelentős részét lehet ilyen módon táplálni, és a cégre nem jellemző, hogy lemond a kiegészítőkből származó bevételekről. Az AirPower minden bizonnyal tapasztalatszerzésre jó volt, és a mérnökök az összegyűlt ismereteket egy új konstrukciónál még sikerrel hasznosíthatják.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap