Elindult az új System Shock Kickstarter-kampánya

Az eredetileg felújításnak szánt System Shockból végül egy egészen új játék lesz. Elindul a gyűjtés!

Elindult az új System Shock Kickstarter-kampánya

Ahogy a fejlesztő Nightdive stúdió megígérte, elindult a Kickstarter-kampány az új System Shock büdzséjének összerakására, ami most már ugyebár nem egyszerű remaster, hanem egy igazi reboot. Ezzel együtt megjelent egy ingyenes pre-alfa verziójú demó is a Steamen, amivel a készítők azt szeretnék megmutatni, hogy mire is számíthatnak a támogatók.

"Szeretnénk bebizonyítani, hogy eltökéltek vagyunk a System Shock új szintre hozásában, és ezt meg is akarjuk mutatni a potenciális támogatóknak. Ez a demo nagyjából bemutatja, milyen grafikára és játékmenetre lehet számítani a végleges verziótól, azonban mivel egy nagyon korai demóról van szó, a végső változat ettől jelentősen eltérhet" - írják a Kickstarteren.

Meg kell jegyezni, hogy ez a Nightdive stúdió első teljesen önálló projektje, korábban csak olyan klasszikusok felújításán dolgoztak, mint a Turok, a Strife, a The 7th Guest, és a System Shock 2. Ahogy arról már írtunk, a mostani System Shock is egy remasternek indult, de végül annyi munkát tettek bele, hogy inkább egy új címmé változtatták át, ami tiszteletben tartja az eredeti hagyományait, mégis egészen új élményt nyújt majd.

Hiába viszonylag újonc a csapat, szerencsére sok segítőjük akad, többek között az Obsidian legendás dizájnere, Chris Avellone, valamint az eredeti System Shock művésze, Robb Waters - aki később aztán a BioShockon és a Thiefen is dolgozott. Ezen kívül ott van még Jason Fader is, aki a Fallout New Vegas vezető fejlesztőjeként tevékenykedett.

Az új System Shock a Unity motorra épül, és teljesen átalakított grafikát, zenét, hangokat, játékmechanizmusokat, mesterséges intelligenciát és felhasználói felületet hoz majd magával. A készítők jelenleg 900 ezer dollárt szeretnének összeszedni, azonban a kiterjesztett célok elmennek egészen 1,7 millió dollárig - és a jelenlegi állás alapján szinte biztos, hogy az alapcélt át fogjuk lépni. Amennyiben több pénz jön össze, úgy olyan dolgok kerülhetnek be, mint a végtagok levágásának lehetősége, további puzzle-elemek, fegyverek, fegyver-beállítások, egy összetettebb craftolási rendszer, több nehézségi mód, és a VR-os szemüvegek támogatásán is gondolkoznak a fejlesztők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward