Elhunyt Szőr Péter

A számítógépes vírusok elleni védekezés bibliájának számító, A vírusvédelem művészete című könyv szerzőjét a szakma legmeghatározóbb alakjai közt tartották számon.

Elhunyt Szőr Péter

A vírusirtók hazai atyjaként emlegetett szakértő halálának körülményeiről egyelőre nincsenek információk. A tragikus eseményről elsőként Dave Marcus, a McAffee egyik vezető kutatója számolt be, és azóta más források, többek közt Eugene Kaspersky is megerősítette a hírt.

„Szőr Péter a világ leghíresebb olyan antivírus-szakembere volt, akiről nem neveztek el vírusirtót” – írja az Index. A legjobb biztonsági szakértők és víruskutatók közé tartozó szakértő Balatonfüreden született, és a Veszprémi Egyetemen szerzett informatikusi diplomát.

Idehaza a Pasteur nevű víruskereső révén vált ismertté, amelyet 24 évesen eladott az OTP-nek. Pályája során együtt dolgozott a szakma legnagyobbjaival, Eugene Kasperskyvel, Mikko Hypponennel és John McAfee-vel, és hosszú ideig a Norton Antivirus egyik vezető fejlesztője volt. Számos tudományos munkája jelent meg, gyakran adott elő szakmai konferenciákon, és több mint 40 vírusirtással kapcsolatos szabadalommal is rendelkezett.

Az élete fő művének számító, A vírusvédelem művészete című könyv először angolul jelent meg 2005-ben, majd cseh, kínai és lengyel nyelvre is lefordították. A vírusvédelem bibliájának számító, sok helyen tankönyvként használatos mű magyarul 2010-ben került kiadásra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward