Elhagyhatja a HTC a legnagyobb piacot

Folyamatosan esik a cég népszerűsége, mégsem változtatnak stratégiát, csak tovább szűkítik a kínálatot és vonulnak ki egyre több országból.

Elhagyhatja a HTC a legnagyobb piacot

A HTC sorsa nem fordul, folyamatosan esik a népszerűsége, ami igazából nem meglepő annak fényében, hogy a vállalat meg sem próbál változtatni a stratégiáján, csak folyamatosan nyírbálja a kínálatát. A tajvani vállalat már elhagyott néhány országot (például Indiát), és most úgy fest, hogy a legnagyobb piacnak is kénytelen hátat fordítani.

Az a hír játja, hogy Kínából kivonulhat a HTC, és erre talán már nem is kell sokáig várni, a vállalat hamarosan bejelentheti. A tajvaniak a működési költségeik csökkentése végett hozhatják meg ezt a döntést. Ugyanakkor valószínűleg sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért pont azt a képviseletet számolja fel a HTC, ami egyébként óriási potenciált rejt. Nos, a válasz egyszerű: Kínában mostanában nagyon nehéz érvényesülni, gyakorlatilag nem látható a HTC részesedése, viszont sokba kerül a gyártó számára a jelenlét az óriási régióban.

Galéria megnyitása
HTC U11+

Kínában az elmúlt években szinte kizárólag kínai vállalatoknak sikerült jó eredményeket elérni okostelefonokkal, a toplistákra a Samsung már régóta képtelen felférni, és az Apple is nagyon gyengén szerepel. Elsősorban azok a cégek tudnak igazán népszerűek lenni ott, melyek jó ár-érték aránnyal képesek kínálni a különböző termékeiket. És mint azt tudjuk, a HTC sosem arról volt ismert, hogy kedvező árazással látná el az okostelefonjait, így igazából nem meglepő az, hogy Kínában már szinte teljesen képtelen labdába rúgni.

Egy friss jelentés szerint a HTC eszközök forgalmazását leállították a legnagyobb online kereskedelemi egységek. A HTC saját üzletei viszont még üzemelnek, és ezekben továbbra is elérhetőek a mobiljai. Viszont az a hír járja, hogy a raktárkészletek már meglehetősen kiapadtak, nem lehet kapni például a HTC U11 és az U11+ modelleket. Ezek alapján egyértelmű, hogy a HTC elkezdte leépíteni a kínai jelenlétét, de egyelőre a cég azt még nem jelentette be, hogy kivonulna, egyes források szerint azonban erre sem kell már sokáig várni.

Galéria megnyitása
HTC Exodus

A HTC egyébként szinte mindenhol rosszul áll, de még mindig úgy lehet hallani, hogy érkeznek friss fejlesztései, és az 5G hálózat körül is tapogatózik. A vállalat belső információk szerint dolgozik a különleges, blokklánc központú okostelefonjának az utódján, az Exodus második felvonásán, illetve bemutatta a Mobil Világkongresszus keretében az 5G-s hordozható hálózati központját, ami okos lehetőségekkel is meg van toldva. És mivel így már lesz tapasztalata az új generációs hálózati támogatást nyújtó modemmel, nem lenne meglepő, ha ezt egy mobil keretében is foganatosítana (az 5G Hub az okostelefonokhoz hasonlóan a Snapdragon 855 és a Snapdragon X50 párost használja).

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap