Elfogadja az utángyártott akkukat az Apple

Elfogadja az utángyártott akkukat az Apple

Az Apple mindig szigorúan azt hangsúlyozza, hogy a saját termékeit kizárólag az általa gyártott kiegészítőkkel és komponensekkel lehet használni és persze javítani is. Ehhez képest most egy rendkívül jelentős változás történt a vállalat szervizes szabályzatában.

Ettől kezdve már nem fogja megtagadni a javítást a cég azoktól, akiknek a készülékében nem a gyári akkumulátor található. Szóval amennyiben valaki bevisz egy hivatalos szervizpontra egy eszközt például kijelző- vagy mikrofoncserére, akkor garanciális keretek között meg fogják javítani a szakemberek. Igaz ez ettől kezdve minden alkatrész cseréje, egy kivétellel. A márkaszerviznek akkor nem kell a garancián belül javítania a készüléket, ha egy utángyártott akkumulátor van benne, és esetleg ebből eredő problémája van az eszköznek. Tehát amennyiben egy adott mobil olyan hibát produkál, ami a rosszabb minőségű teleptől eredeztethető vagy annak köszönhető, hogy nem szakszerűen lett beépítve a komponens, akkor a javítást ki kell fizetni a normál áron. És az Apple továbbra sem fog harmadik féltől származó akkut beépíteni, hanem kizárólag gyári egységgel dolgozik majd, és ennek az árát kell leszurkolni a javítás után.

Galéria megnyitása

Ha olyan állapotú a szerkezet, hogy nem lehet biztonságosan javítani az akkumulátort, illetve beépíteni az új alkatrészt, akkor a hivatalos szerviznek lehetősége van felajánlani a készülék cseréjét a tulajdonosnak. Ebben az esetben viszont meg kell fizetni a garancián kívüli teljes árat, ami több száz dollár még az olcsóbb modellek esetében is – de persze a teljesen új készüléktől még így is jóval olcsóbb.

Az Apple a szervizesek számára megszabja az új javítási szabályzatban, hogy az olyan telepeket, amik nem gyáriak, körültekintőbben kell kezelniük. Ezeket 60 százalékos töltöttségi szint alá kell meríteni az eltávolítást megelőzően, hogy kisebb eséllyel legyen emiatt bármilyen probléma a folyamat során. Az Apple egyébként nemcsak az akkumulátorból fogadja el az utángyártottat, a vállalat 2017-ben adott zöld utat a harmadik féltől származó megjelenítők számára, és talán a jövőben apróbb összetevőkből is engedélyezni fogja a nem gyári megoldásokat.

Hogy pontosan milyen okból kifolyólag döntött úgy a vállalat, hogy lazít az akkumulátorokra vonatkozó szabályozáson, nem lehet hivatalosan tudni, de az biztos, hogy ez egy igazán örömteli és üdvözölendő dolog a felhasználók szempontjából. Szakértők ugyanakkor az aggályukat fejezték ki a lépéssel kapcsolatban, mégpedig azért, mert ezzel az Apple ezzel új lendületet adhat az utángyártott akkumulátorok piacának, és mivel ezek általában kevesebb vizsgálaton esnek át, talán kevésbé biztonságosak, mint a gyári akkumulátorok, könnyebben okozhatnak baleseteket. Ráadásul az sem kizárt, hogy még silányabb minőségű telepek születhetnek, és ezek még veszélyesebbek lehetnek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap