Elérte az Android 9.0 a Nokia 2.1-et

Elérte az Android 9.0 a Nokia 2.1-et

A HMD Global a vártnál előbb elkészült a Nokia 2.1 okostelefon főverziós frissítésével, és ennek minden bizonnyal örülnek majd a meglévő tulajdonosok. Korábban azt lehetett feltételezni, hogy a finn alakulat a Nokia 5.1-re fogja következő körben elindítani az Android Pie-t, de nem így alakult.

A Nokia 2.1 esete különösen érdekes az Android 9.0 frissítést tekintve, hiszen ez az okostelefon már nem a teljes értékű operációs rendszert futtatja, hanem annak a szerényebb változatát, az Android Pie (Go edition)-t. Ez a mobil az első a HMD Global kínálatában, mely ilyen frissítésben részesül (és úgy általában véve sem sűrűn találkozhattunk még ilyennel), a Nokia 2 már biztosan le fog erről maradni, a Nokia 1 pedig csak a második negyedév elején kaphatja meg a korábban közölt információ szerint.

Galéria megnyitása

Az Android Pie (Go edition) a korábbi információk szerint még jobb teljesítményre lehet majd képes a szerényebb eszközök fedélzetén, például gyorsabban indul majd el, miközben a biztonság tekintetében is jobban fog szerepelni. Itt már pontosan figyelemmel kísérhető lesz a mobilos adatforgalom, és új lehetőségeket biztosíthatnak majd azok az applikációk, amik direkt a fapados Android mellé lettek igazítva. Változásokkal lehet számolni az Android Messages üzenetkezelőnél és például a telefon applikációjánál is, ami már megkapja a spam felismerést, de a Google Go, a Térkép Go, a YouTube Go és az Assistant Go is szolgál friss fejlesztéssel. Továbbá megemlítendő az is, hogy az Android Pie (Go edition) még kevesebb helyet foglal majd az adott okostelefonon, vagyis nagyobb kapacitás marad a felhasználók személyes adatai számára.

Sajnos a HMD Global konkrét változáslistát nem közölt az Nokia 2.1 frissítése kapcsán, így azt nem tudjuk megmondani, hogy eszközspecifikus újdonsággal számolhatnak-e az érintett felhasználók. Fokozatosan terjed majd a frissítés, és amikor egy készüléken elérhetővé válik, értesítést dob fel róla az Android.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap