Elérhetővé váltak a Pro VEGA GPU opciók az új MacBook Prók mellé

A Radeon Pro VEGA sorozatú mobil videokártyák sajnos csak a legdrágább 15,6 hüvelykes MacBook Pro mellé érhetőek el.

Elérhetővé váltak a Pro VEGA GPU opciók az új MacBook Prók mellé

Az Apple legutóbb október 30-án mutatott be új termékeket, amelyekről korábbi híreinkben már részletesen beszámoltunk– az iPadről itt a Macbookról és miniről itt vannak összefoglalóink. Akkoriban derült ki, hogy a MacBook Pro sorozat új GPU opciókat kap a nem is oly távoli jövőben, azaz Radeon Pro VEGA 16-os, illetve Radeon Pro VEGA 20-as mobil videokártyával is elérhetőek lesznek a termékek.

A napokban meg is jelentek az említett opciók az Apple kínálatában, így kiderült, hogy csak a legdrágább 15,6 hüvelykes MacBook Pro noteszgépek mellé kérhető a két új mobil videokártya, ami sokak számára lehet kellemetlen megkötés. A szóban forgó MacBook Pro egyébként Intel Core i7-8850H típusú processzorral, 16 GB-nyi rendszermemóriával és egy 512 GB-os SSD-vel érkezik, videokártyaként pedig Radeon Pro 560X modellt használ, ami a Polaris architektúra köré épül. A 2799 dollárba kerülő konfigurációhoz Radeon Pro VEGA 16-os mobil GPU-t kérve 250 dolláros, a Radeon Pro VEGA 20-as opció esetében pedig 350 dolláros felárral kell számolni.

Galéria megnyitása

Az Apple mérései szerint a Radeon Pro VEGA 20 esetében a grafikai munkafolyamatok akár 60%-kal jobb sebességmellett futhatnak, mint az említett Radeon Pro 560X mellett. A rendelkezésre álló adatok szerint a Radeon Pro VEGA 16-os GPU 2,43 TFLOP/s-os egyszeres pontosságú számítási teljesítményre képes, míg a Radeon Pro VEGA 20 esetében 3,33 TLOPS/s lehet ez az érték – mindkettő érezhető előrelépés a Radeon Pro 560X 2,08 TFLOP/s körüli egyszeres pontosságú számítási teljesítményéhez képest.

Galéria megnyitása
Forrás: AnandTech

Csak ezekből az értékekből kiindulva ez azt jelenti, hogy a Pro Vega 16 esetében 16,8%-os teljesítménynövekedést kapunk 9%-os felárért cserébe, míg a Pro VEGA 20 esetében 12%-os felár mutatkozik, amiért cserébe tekintélyes sebességnövekedés várható a Radeon Pro 560X-hez képest, ahogy azt fentebb is említettük.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap