Elérhető az ASUS Crosshair IV Extreme

Elérhető az ASUS Crosshair IV Extreme

Az ASUS Crosshair IV Extreme névre keresztelt alaplapját tavasszal már láthattuk, igaz, akkor még túl sok információ nem állt rendelkezésre a RoG (Republic of Gamers) sorozatba tartozó deszkáról. Az alaplap különlegessége abban rejlik, hogy a kategóriában megszokott módon nem csak fejlett tuning szolgáltatásokkal és jó felszereltséggel érkezik, hanem a Lucid különleges chipjét, a Hydrát is tartalmazza, ami lehetővé teszi azt is, hogy különböző gyártóktól származó videokártyák felhasználásával multi-GPU rendszert építhessünk.

Az új alaplap Socket AM3-as processzorfoglalattal érkezik, amely az AMD Thuban lapkára épülő hatmagos processzoraival is elboldogul. A rendszer négy darab DDR3-as memória foglalatot tartalmaz, ezekben pedig akár DDR3-2000 MHz-es memória modulok is elhelyezhetőek, maximum 16 GB-nyi mennyiségben. Az alaplap 890FX északi hídból és SB850-es déli hídból áll és a déli híd mellett egy Lucid Hydra SoC is helyet kapott, amely az egzotikus multi-GPU támogatás biztosításáért felel. A rendszer segítségével több Nvidia vagy több AMD videokártyából álló multi-GPU konfigurációt is építhetünk, sőt, arra is lehetőség van, hogy AMD, illetve Nvidia videokártyákat vegyesen alkalmazzunk. Az alaplap öt darab PCI Express 2.0 x16-os porttal áll a felhasználók rendelkezésére és ezeken kívül még egy PCI slotot is tartalmaz.

Az SB850-es déli híd jóvoltából az alaplapon hat darab, RAID (0,1,5,10) támogatással is felvértezett SATA 6 Gbps-os port van, de ezeken felül még két SATA 3 Gbps-os és két eSATA 3 Gbps-os port is rendelkezésre áll. A rendszer Gigabites Ethernet vezérlővel, nyolccsatornás SupremeFX X-Fi HD audió vezérlővel és két darab USB 3.0-s porttal is rendelkezik, sőt, még Bluetooth támogatást is kapott. A RoG sorozatú termék számos különleges szolgáltatást kínál, amelyek között megtaláljuk a RoG Connect funkciót, az alaplapi feszültségérő kivezetéseket, a redundáns BIOS-t (mint a Gigabyte dupla bios-a) és számos egyéb hasznos szoftveres szolgáltatást is (Core Unlocker, Turbo Unlocker, stb...).

Az északi híd, a VRM áramkör, a déli híd és a Lucid Hydra chi hűtéséről egy hatékony rendszer gondoskodik, amely nem csak hűtőteljesítmény, hanem látvány tekintetében sem utolsó. Az új alaplap már előrendelhető, ajánlott végfelhasználói ára pedig 290 euró magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward