Shop menü

ELÉRHETŐ A REDMAGIC GAMER OKOSTELEFONJA AZ ÚJ SNAPDRAGON LAPKÁVAL

A Redmagic 9 Pro sok jó lehetőséget, és aktív hűtést is magában foglal, hogy a játékosok igényeit minél jobban ki tudja szolgálni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Elérhető a Redmagic gamer okostelefonja az új Snapdragon lapkával

Az ASUS ROG Phone és a Redmagic márkák maradtak fenn az idei évre a gamer okostelefonok piacán, és a Redmagic 9 Pro már elérhetővé vált szélesebb körben a legfrissebb hardveres felépítéssel. A szögletes dizájn maradt a korábbi mobilokból, de a kameramodul kiköltözött a hátlap sarkába.

A készülék 6,8 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik, és rejtett az előlapi kamerája, ennek köszönhetően a teljes képfelületen zavartalanul lehet élvezni a tartalmakat. A panel a BOE gyártmánya, 10 bites, 120 Hz-es működésre képes, OLED technológiás és 1600 nites fényerő elérésére képes. 2480 x 1116 képpontos a felbontása, és Gorilla Glass 5 üveg védi a felületét.

Galéria megnyitása

Az Android 14 operációs rendszerrel lép a színre a Redmagic 9 Pro, ami mindenképpen egy remek hír, és a vállalat saját grafikus felhasználói felülete is rendelkezésre áll majd itt. Sok olyan szoftveres plusz lehetőséggel lehet itt számolni, ami direkt a játékosoknak szól. Van egy külön HUD rendszer fontos információk megjelenítésre, és szoftveres optimalizálások is akadnak a lehető legjobb tempó elérésére.

Galéria megnyitása

A frontkamera nem látható, de ez nem jelenti azt, hogy nincs, csak az OLED képernyő mögött húzta meg magát. Egy 16 MPixeles egységről van szó, ami a panelen keresztül azért nem fog túlzottan híres szelfiket megörökíteni. Videózást 1080p minőségben tesz lehetővé, játékok streamelése során a felhasználó a képét is beteheti az adatfolyamba.

A hátlapra három kamera került, és kettő legalább jobb minőséget képvisel. 50 megapixeles a főkamera és az ultraszéles látószögű társa is. Ezek egyaránt képesek a pixelek összevonására, van szenzorzoom, és a főkamera PDAF eljárással dolgozik, valamint optikai stabilizátort is kapott. A harmadik kamera csak 2 MPixeles és makrózásra szolgál. 8K Ultra HD videót is képes a mobil rögzíteni.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 8 Gen 3 chipet használja a Redmagic 9 Pro, de itt nem ez a lényeg, hanem a körítés. Egy komplex hűtőrendszer kapcsolódik a Qualcomm zászlóshajójához, melynek még egy vertikális ventilátor is a részét képezi. Ez akár 22 000 RPM-mel lesz képes pörögni. Az aktív hűtést lehet kapcsolni, használható a mobil enélkül is, de akkor gyorsabban be tud melegedni. Játék közben érdemes lesz a hűtést maximálisan kihasználni.

Galéria megnyitása

A szerkezet 12 vagy 16 GB rendszermemóriával lesz elérhető globálisan, egyébként Kínában még 24 GB RAM-ot is felvonultathat a Redmagic 9 Pro. A tárhelye 256 vagy 512 GB lehet, ebből a két opcióból lehet választani. Kínában a háttértár tekintetében is van nagyobb opció egyébként 1 TB-tal.

Az eszköz 5G mobil hálózati modemmel jön, de csak a Sub-6 tartományt támogatja. A kapcsolati lehetőségek listáján szerepel a Wi-Fi 6E lehetőség, valamint a Bluetooth 5.4 modul is. Továbbá biztosított az NFC chip és a fejlett A-GPS vevő is több frekvenciasáv ás Galileo támogatással együtt. Dual-SIM-es is a szerkezet, ebből a szempontból nem lehet rá panasz.

Galéria megnyitása

Fekete, ezüst és szürke-arany kivitelben lehet majd megvásárolni az okostelefont. 8,9 milliméter vastag a háza és nagyon nehéz, 229 grammot nyom, de nem véletlenül. 6500 mAh-s akkumulátor található benne, ami az átlagosnál jóval nagyobb, ennek köszönhetően a sok játék mellett is bírni fogja a kiképzést. Tölteni 80 wattal lehet majd, ezáltal gyorsan újult erőre fog kapni a gamer eszköz.

Galéria megnyitása

Fontos még azt elmondani, hogy a Redmagic 9 Pro kapott 3,5 milliméteres Jack aljzatit is az USB-C mellett, valamint biztosít DTS:X Ultra támogatást is. Az ujjlenyomat-olvasóját a képernyúje mögött hordozza. Sztereó hangzást is nyújt az élvezetesebb játékért, és kifejezetten erőteljes hangszórókat építettek be a tervezők. Vannak a kereten vállgombok, amik a játékok kezelésében fognak segíteni, végül a jobb élményről még egy különleges rezgőmotor is próbál gondoskodni.

A Redmagic 9 Pro nagyon kedvező áron lesz elérhető nemzetközi szinten is, nemcsak Kínában indul jó ár-érték aránnyal. December 27-től lehet majd rendelni a terméket, és 650 euróban lett meghatározva az alapára, ezért a pénzért 12 GB RAM-ot és 256 GB tárhelyet nyújt. A csúcsmodell 16/512 GB-os kivitelben már 800 euró lesz, áttetsző hátlappal.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére