Elérhető a 100 GB-os G.Skill Phoenix SSD

A G.Skill Phoenix sorozatú meghajtóiról lassan két hónapja hallhattunk először: a gyártónak tulajdonképpen ez az első SSD meghajtó családja. A mérnökök a SandForce igen csak ütőképes SF-1200-as vezérlőjével látták el a terméket, amely igen komoly írási-, illetve olvasási sebességekre képes, no de ne szaladjunk ennyire előre.

Elérhető a 100 GB-os G.Skill Phoenix SSD

A G.Skill Phoenix sorozatú meghajtóiról lassan két hónapja hallhattunk először: a gyártónak tulajdonképpen ez az első SSD meghajtó családja. A mérnökök a SandForce igen csak ütőképes SF-1200-as vezérlőjével látták el a terméket, amely komoly írási-, illetve olvasási sebességekre képes, no de ne szaladjunk ennyire előre.

A 2,5 hüvelykes formátumú ház belsejében MLC (Multi-level Cell – Többszintű cella) típusú chipek lapulnak. Az egység SATA 3 Gbps-os csatolófelület segítségével kapcsolódik a rendszerhez és több, mint másfél millió üzemórán át képes meghibásodás nélkül működni. A manapság oly sokat hangoztatott TRIM támogatás – amely hosszabb távon kedvezően hat mind az írási sebességre, mind pedig az élettartamra – szériatartozék. A gyártó Phoenix SSD meghajtói háromféle adattároló kapacitással lesznek elérhetőek: az 50 GB-os és 100 GB-os egységek már jelen vannak a kínálatban, sőt, közülük a 100 GB-os modellekre előrendeléseket is felvesznek, de a 200 GB-os csúcsváltozat érkezésére még várni kell.

Írási- és olvasási sebességek tekintetében nem állnak rosszul az újdonságok: a gyártó 280 MB/s-os maximális olvasási- és 270 MB/s-os maximális írási sebességről tesz említést. A rendkívül gyors SSD meghajtókra két év garanciát vállal a G.Skill. A 100 GB-os adattároló kapacitással rendelkező változat már feltűnt egyes európai webáruházak kínálatában, ahol a termékért átlagban 389 eurót kérnek el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward