Elégedetlenek a Treyarch munkatársai

A Call of Duty: Black Ops 4 fejlesztői rossz munkakörülményekre és a játékosok lehúzására panaszkodnak.

Elégedetlenek a Treyarch munkatársai

A Kotaku számolt be róla részletesen, hogy az Activision legsikeresebb játéka, a Call of Duty-sorozat bizony megszedi a maga áldozatait. Nevezetesen a Black Ops 4-en dolgozó Treyarch-nál egyre nagyobb az elégedetlenség, több okból is. 

Az egyik, hogy a játékosok felháborodtak a Black Ops 4-be a megjelenés után belekerült monetizációs eszközökön, mint például a lootboxok, vagy a nagyon drága kozmetikai holmik. A megkérdezettek elmondták, hogy a játékosok frusztrációját ők is érzik, azonban nincs igazi beleszólásuk a dolgokba, az Activision ugyanis újabb és újabb utakat szeretne találni a bevétel növelésére.

Az extra bevételből azonban a munkatársak nem sokat látnak viszont, főleg a minőségellenőrzéssel foglalkozó osztály van rettenes helyzetben, ahol rendszeresek a brutális túlórák és alul vannak fizetve. Habár a tesztelők egy épületben vannak a Treyarch többi alkalmazottjával, valójában egy külsős munkaerő-közvetítő cégen keresztül alkalmazzák őket. Egy külön szinten foglalnak helyet, és nem nagyon kommunikálhatnak a cég többi munkatársával, a különböző céges eseményekre pedig nem hívják meg őket. Amikor egyszer néhányukat beengedték egy céges bulira, akkor is közölték velük, hogy legfeljebb 20 percet maradhatnak, és lehetőleg ne fogyasszanak alkoholt, mert még dolgozniuk kell.

Az igazán kemény helyzet azt követően alakult ki, hogy a Treyarch törölte a Black Ops 4 egyjátékos kampányát, majd rájött, hogy két játékmóddal mégsem kellene kiadni az anyagot az addigi három helyett. Ekkor találták ki a Blackout nevű battle royale módot, azonban ennek a fejlesztésére mindössze 9 hónapjuk maradt, ami azt jelentette, hogy végig kellett dolgozniuk a legtöbb hétvégét. A legtöbben akár 64 órát is dolgoztak ebben az időszakban. Habár az Activison kifizette a túlórákat, az alkalmazottaknak alig maradt idejük élni, ráadásul a minőségellenőrzési osztály annyira alul van fizetve, hogy a túlórák ráadásul szükségesek ahhoz, hogy egyáltalán meg tudjanak élni.

"Először azt mondták, hogy a crunch véget ér a játék megjelenése után. Aztán azt, hogy a téli szünet után. Aztán pedig azt, hogy amikor a nyár elkezdődik. Volt olyan időszak, hogy hetekig nem volt egy hétvégém sem. Úgy érzi az ember, hogy ez már túlmegy minden határon, és teljesen elveszítjük a rajongásunkat az iránt, amit csinálunk, és már azt sem tudjuk, miért csináljuk. Rémálom!" - mondta egy volt munkatárs, aki azóta már elhagyta a csapatot. A vállalat olyan dolgokkal szivatja a tesztelőket, minthogy nem mehetnek be a büfébe, amíg a "teljes értékű" alkalmazottak nem végeztek az ebéddel, egy jóval távolabbi helyen kell parkolniuk, ahonnan még 10 percet kell sétálniuk az irodáig, és még azért is meg kellett küzdeniük, hogy nyáron éjszakára is maradjon bekapcsolva a légkondi (mert ugye éjszakai műszak is van).

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap