Elbocsátások az Intelnél

A leépítéseket azzal indokolják, hogy bizonyos projektek esetében csökkent a prioritás, mivel a nagyobb növekedési potenciállal kecsegtető területekre helyezi át a fő hangsúlyt a vállalat.

Elbocsátások az Intelnél

Az Intelnél január folyamán kisebb átalakítás ment végbe, amelynek eredményeként új nevet és új szervezeti felépítést kapott a Data Center Group névre keresztelt részleg, így már Data Platforms Group néven üzemel tovább. Ennek folyományaként sajnos elbocsátásokra is sor kerül a nem is oly távoli jövőben, hiszen az átalakítás pozíciók, illetve feladatok megszűnésével is jár.

A The San Francisco Chronicle értesülései szerint az Intel első körben 129 munkavállalót bocsát el, legalábbis erre utalnak a California Employment Developement Department-nél található bejegyzések. A leépítés ebben az esetben az Intel főhadi szállását, a Santa Clara területén található irodát érinti, vagyis az említett 129 munkatársat innen bocsátják el.

Galéria megnyitásaA későbbiekben további elépítésekre is lehet számítani, ugyanis az átszervezés miatt „néhány száz” munkavállaló feleslegessé válhat, ám ez az elbocsátás-hullám már egyéb térségeket is érinthet.

Az Intel hivatalos álláspontja szerint az egyes divíziók azokra a területekre koncentrálják erőforrásaikat, amelyek a legnagyobb növekedési lehetőségeket kínálják, így részben emiatt is kerül sor azon projektekkel kapcsolatos feladatokörök megszüntetésére, amelyek a továbbiakban nem szolgálják e célkitűzést.

Az Intel szerint a leépítés összességében a globális munkavállaló-állománynak mindössze 1%-át érinti, azaz nem lesz jelentős.

Az elbocsátásokkal egy időben 1300 új pozíciót is megnyitnak, ám az egyelőre nem világos, hogy ezekre az elbocsátás előtt álló munkavállalók is jelentkezhetnek-e, vagy sem. Annyi biztos, hogy az elbocsátott munkavállalók minden esetben kapnak majd végkielégítést, amelynek mértéke arányban lesz a vállalatnál eltöltött idejükkel, valamint arra is kapnak anyagi forrást, hogy az egészségbiztosítási díjaikat egy ideig gond nélkül fizethessék – arról nem esett szó, hogy ez az anyagi forrás pontosan mennyi ideig fedezi a költségeket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap