Elárulva érzik magukat a Rainbow Six Siege játékosai

A rajongók szerint a Ubisoft lefeküdt Kínának, és ez elfogadhatatlan.

Elárulva érzik magukat a Rainbow Six Siege játékosai

A Ubisoft még a múlt héten jelentette be, hogy megváltoztatja a Rainbow Six Siege pályáinak és kezelőfelületének bizonyos grafikai elemeit annak érdekében, hogy a játékot elfogadják a kínai hatóságok, és így megjelenhessen az országban.

Ezzel önmagában nem is lenne nagy probléma, elvégre rengeteg fejlesztő végez változtatásokat az ázsiai piacra, ami viszont szokatlan, hogy ezeket a Ubisoft globálisan vezeti be, így tehát a változások a nyugati verzióra is érvényesek.

A Redditen és a Steamen egyaránt felháborodtak a rajongók. A Valve áruházában több ezer negatív szavazat érkezett a játékra, így a legutóbbi értékelések összegzése a pozitívból átment vegyesbe, és a különböző kommentek sem kedvesek. Ezek lényegét nagyjából úgy lehetne összefoglalni, hogy a játékosok szerint a Ubisoft lefeküdt egy autoriter rezsimnek, és engedi, hogy Kína diktáljon az egész világnak, ez pedig nagyon nem helyes. Többek szerint (ha már a Ubisoft úgyis belemerült a változtatásokba) el kéne távolítani Tom Clancy nevét a játék címe elől, mert az író forog a sírjában.

Persze ha megnézzük a tényleges változtatásokat, azért látható, hogy az internet népe ezúttal is túlreagálja a dolgot. Itt egy példa a felhasználói felület grafikai elemeinek változtatására:

Galéria megnyitása

Itt pedig egy példa egy pályát ért változásra:

Galéria megnyitása

Érdekes, hogy az ázsiába szánt verziókban játékmenetbeli változtatások is lesznek, ezek azonban már csak a helyi, régiózáras változatokban tűnnek majd fel. Mindez azt engedi sugallni, hogy kétféle build készül a játékból, így mondjuk túlreagálás ide vagy oda, kevésbé érthető, hogy a grafikai elemeket miért nem tudják elkülöníteni. A Ubisoft ezzel kapcsolatban a következőt nyilatkozta: "Így csak egyféle buildet kell fenntartanunk, amivel csökkenthető fejlesztési oldalon a munka mértéke."

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap