Eladják az AMD központjaként funkcionáló épületet?

Ingatlanpiaci források szerint az AMD-nek hamarosan új központi épület után kell néznie, ugyanis a jelenleg bérelt ingatlant értékesíteni fogja a tulajdonos.

Eladják az AMD központjaként funkcionáló épületet?

Az AMD a jelek szerint hamarosan új központi épület után nézhet, ugyanis ingatlanpiaci források szerint hamarosan értékesítik a cég által lízingelt komplexumot, amely később luxuskategóriás apartmanoknak adhat helyet.

A szóban forgó épület Kalifornia államban, Sunnyvale területén található, tulajdonosa pedig nem az AMD, hanem a New York-i székhelyű W.P. Carey, amely még 1995-ben tett szert az ingatlanra, hisz az AMD akkoriban értékesítette, majd visszabérelte – és mind a mai napig bérli. A közel 30 000 négyzetméteres központ egy közel 132 000 négyzetméteres telken foglal helyet, értéke pedig 95 millió dollár volt 1995 folyamán, amikor a W.P. Carey megvásárolta. A komplexumra az AMD-nek 2018 decemberéig szóló bérleti szerződése van, amelynek lejárta után kétszer 10 évnyi hosszabbítási lehetőséggel élhetne – de a források szerint nem teszi.

Az épületet az ingatlanpiaci források szerint hamarosan eladják, az új tulajdonos pedig luxus apartmanokat alakít majd ki benne, így az AMD-nek új központ után kell néznie. A vállalat a pletykák szerint a Szilícium-völgyben keres olyan új bérleményt, amelynek alapterülete 16 000 és 21 000 négyzetméter között helyezkedik el. Ezzel a váltással az irodák kialakítására fordítható alapterület a korábbihoz képest jelentősen, 30-45%-kal csökkenhet. A jelenleg bérelt épületben a beszámolók szerint egyébként 559 alkalmazott dolgozik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward