EKWB folyadékhűtés profi videokártyákhoz

Az EK Water Blocks kínálatában egy speciális folyadékhűtő blokk jelent meg, amely a professzionális videokártyákat veszi célba.

EKWB folyadékhűtés profi videokártyákhoz

Az EK Water Blocks jóvoltából már nem csak a gamereknek szánt, hanem a professzionális felhasználókat megcélzó videokártyákat is hűthetjük folyadék segítségével. A gyártó újdonsága, az EK-FC-Q6000-es típusjelzéssel ellátott folyadékhűtő blokk az nVidia kártyáihoz van: az újdonságot csak a Quadro 5000-es, a Quadro 6000-es, illetve a Tesla C20xx és Tesla M20xx sorozatú megoldásokhoz vethetjük be.

Az új folyadékhűtő blokk nem csak a GPU-t, hanem a memóriachipeket és a VRM áramkör komponenseit is hűti, azaz teljes értékű megoldásnak minősül. Mivel a gyártó mérnökei úgy tervezték meg a rézből készült folyadékhűtő blokk folyadékcsatornáit, hogy a hűtőközeg minél nagyobb sebességgel folyhasson át a blokkon, így a terméket gyengébb szivattyúval is hatékonyan használhatjuk.

A folyadékhűtő blokk talpazata C110-es típusú, nagytisztaságú rézből készül, a teteje pedig rozsdamentes acélból van, amit lézerrel munkálnak meg. A két réteg között NBR gumitömítés húzódik, ami garantálja a biztonságos, folyások nélküli működést. A blokkot a mellékelt csavarok segítségével könnyedén felszerelhetjük a kiszemelt profi videokártyára, sőt, a gyári hátlapi hűtőlapot is felszerelhetjük, ami segít a hűtőteljesítmény javításában. Az EK csomagja egy egyslotos I/O takarólemezt is tartalmaz, amellyel a videokártyák kétslotos hátlapi takarólemeze könnyedén helyettesíthető, így helytakarékosabban pakolhatjuk egymás mellé az immár egy slotnyi helyet foglaló videokártyákat, ha több videokártyát alkalmazó konfiguráció építése a cél. A minél hatékonyabb hőátadás érdekében 1 grammnyi Arctic Cooling MX-2-es hővezető paszta is helyet kapott a csomagban, amit a GPU-ra kell felvinni.

Az EK-FCQ6000-es folyadékhűtő blokk a héten vált elérhetővé, ajánlott végfelhasználói ára pedig némi apró híján 120 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward