Együttműködésbe lép a Matrox és az Nvidia

A neves nagyvállalat az AMD után most az Nvidia felé kacsintgat.

Együttműködésbe lép a Matrox és az Nvidia

A Matrox egy igen régi motoros a videokártyák szegmensében, a kanadai céget 1976-ban alapították, fő fókuszában pedig mindig is a professzionális szintű felhasználóknak szánt, illetve az egyedi képességeikkel kiemelkedő videokártyák szerepeltek. A konzumerpiacon viszonylag rövid ideig volt sikeres a vállalat, ugyanis csak a Matrox G200-as és G400-as sorozatú termékekkel tudott igazán komoly népszerűségre szert tenni, később azonban a vetélytársak megoldásai versenyképesebbnek bizonyultak. Az utolsó igazán említésre méltó „durranás” a Parhelia-512 volt, ami teljesítmény terén sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, viszont a maga nemében úttörő termék volt, hiszen elsőként kezelt egyszerre három kijelzőt.

A Matrox utolsó grafikus lapkája az M9188-as kártya fedélzetén kapott helyet, amely már csak és kizárólag a professzionális megoldások szegmensét vette célba, így például videófalak, több kijelzős információs rendszerek, banki rendszerek, tőzsdei rendszerek, illetve számos egyéb olyan megoldás üzemelt róla, ami képes volt profitálni a 8 kijelző kezelésének lehetőségéből. Abban az időben a 8 megjelenítő kezelésének lehetősége igazi kuriózum volt – méltó a Matrox hírnevéhez.

Később, 2014 folyamán új stratégiát vetett be a vállalat, vagyis már nem saját maguk fejlesztettek grafikus processzorokat, hanem az AMD-től vásároltak GPU-kat és ezek köré építettek speciális professzionális videokártyákat a fentebb említett szegmensek igényeinek kielégítésére.

Galéria megnyitásaÚgy tűnik, 2020 folyamán ismét kisebb stratégiaváltásra kerül sor, ugyanis a Matrox vezetése bejelentette, együttműködésbe lép az Nvidia szakembereivel, a cél pedig az lesz, hogy az Nvidia Quadro videokártyáira alapozva olyan termékek jöhessenek létre, amelyek megfelelnek a következő generációs videófalak igényeinek. Az új videokártyák egyslotos kivitelben készülnek annak érdekében, hogy igény szerint akár több ilyen kártya is helyet kaphasson a különböző konfigurációkban.

Minden egyes kártya maximum 4 darab szinkronizált 4K-s kijelző meghajtására lesz képes, egy konfigurációban pedig maximum 4 ilyen kártya kaphat helyet, azaz egy rendszer összesen 16 darab 4K-s kijelző vezérlését tudja ellátni.

Természetesen HDCP támogatás is érkezik, így a tartalomvédett anyagok is gond nélkül kikerülhetnek majd a videófalra, természetesen biztonságosan. A több kijelzőből álló rendszerek kezelésében továbbra is a Matrox PowerDesk névre keresztelt alkalmazás segít, amellyel könnyedén és gyorsan konfigurálhatjuk a különböző kijelzőcsoportokat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap