Egyszerűen kezelhető Wi-Fi mesh rendszer érkezett a Nokiától

A Beacon 1 csomag aránylag megfizethető köntösben nyújt egész lakásos lefedettséget.

Egyszerűen kezelhető Wi-Fi mesh rendszer érkezett a Nokiától

A Nokia ugyan okostelefonokat már nem készít saját kezűleg, de vannak még a konzumer piacra szánt termékei. Ilyen például a Beacon Wi-Fi mesh széria, ami korábban egy prémiumkategóriás taggal indított, most pedig egy szerényebb megoldással gyarapodott tovább. A Beacon 1 önmagában is kiválóan használható majd, de a háromfős szett komplett beüzemelésével fog kiteljesedni.

A hálózati eszközök piacán rutinosan mozgó Nokia a Beacon 1 révén egy olyan termékkel rukkolt elő, ami szinte minden esetben képes kiszolgálni az átlagfelhasználó igényeit. A vállalat által belépő megoldásként kezelt újdonság vevőegységenként egészen tekintélyes területet tud lefedni, így nem okoz majd a számára problémát a mesh rendszerek legfőbb feladata: a lakás legeldugottabb helyeire is képes lesz eljuttatni a jelet. Információink szerint egy egység nagyjából 140 négyzetméteren képes ellátni a feladatát. Az újdonság az AC1200-as jelölésű osztályba tartozik, ennek megfelelően a 2,4 GHz-es frekvenciatartományban legfeljebb 300 Mbps-os tempó elérésére lesz képes, 5 GHz-en pedig már 867 Mbps-os sebességet tud majd produkálni. A hálózati csatlakozói gigabites tempóra képesek, a rejtett antennáját pedig 2x2 MIMO elrendezés jellemzi.

Galéria megnyitása

A Beacon 1 mind a három egység felhasználásakor automatikusan kiépíti a hálózatot megfelelő beállítások mellett, nem szükséges hozzá a felhasználó komolyabb beavatkozása. Az intelligens működés megkönnyíti majd a vásárlók dolgát, és mivel okostelefonos applikáció is jár majd hozzá, így a menedzselést is nagyon egyszerűen lehet majd abszolválni. Mobilról lehetősége lesz például arra az embereknek, hogy felderítsék a teljes hálózat lefedettségét „hőtérképen”, így kiderül, ha vannak gyengébb területek, szürkezónák. Azt is megtekintheti az ember, hogy éppen milyen eszközök csatlakoznak, illetve korábban milyen készülékek jártak a hálózaton, és szükség esetén el is lehet ezeket távolítani, valamint létrehozható egy vendéghálózat is.

Galéria megnyitása

Természetesen a Nokia gondoskodott egyebek mellett az intelligens csatornaválasztásról is. Itt az algoritmus mindent megvizsgál majd annak érdekében, hogy a lehető legjobb csatornát és frekvenciasávot válassza ki az adatkapcsolathoz. Figyeli a mesh rendszer az egységek állapotát, a jelerőséget és a zavaró tényezőket (Bluetooth, mikró) is, hogy mindig a lehető legideálisabb legyen a terheléselosztás és a teljesítményszint egyaránt – ha kell, át is irányítja a forgalmat teljesen észrevétlenül. És még szép is a Beacon 1, a letisztult formavilágának köszönhetően Red Dot dizájndíjjal lett jutalmazva. Mindössze egy állapotjelző LED található rajta, ami minden lényeges változásról képes lesz megfelelő tájékoztatást nyújtani késlekedés nélkül.

Galéria megnyitása

A Nokia Beacon 1 magában is megvásárolható 130 dollárért, komplett csomagban pedig a három egység 300 dollárért cserébe lesz haza vihető. Először az Egyesült Államokban kerül a boltokba, de más területeken is felütheti a fejét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap