Egyszerű, de nagyszerű a CRYORIG új segédeszköze

Ingyenesen letölthető sablonnal siet a vállalat mindazok segítségére, akik nem tudják lemérni, mekkora CPU hűtő fér az adott számítógépházba.

Egyszerű, de nagyszerű a CRYORIG új segédeszköze

A CRYORIG egy feltörekvő márka a processzorhűtők piacán, amely még nem tekint vissza túl komoly múltra, hiszen 2013-ban alapították, viszont a csapat tagjai komoly tapasztalattal és rutinnal rendelkeznek. A vállalat innovatív ötletekben nem szenved hiányt, ugyanis nem csak különleges processzorhűtőket gyárt, de olykor-olykor érdekes kiegészítőket is készít, amelyek megkönnyítik a felhasználók életét. 2014 folyamán egy Origami Tester nevű segédeszközzel gondoskodtak róla, hogy a felhasználók még vásárlás előtt megbizonyosodhassanak róla, a kiszemelt processzorhűtő valóban kompatibilis az adott alaplappal. Ezt gyakorlatilag ingyenesen elérhető, kinyomtatás után összeragasztható papírmodellek segítségével valósították meg.

Most egy újabb ingyenes segédeszköz vált elérhetővé, ami az Origami Case Depth Checker nevet viseli. Ezzel a kiegészítővel lemérhető, mennyi hely van a processzor felülete és a ház oldal/tetőlapja között, amiből kiszámolható, milyen magas processzorhűtő fér el odabenn. A mérés alkalmával oda kell figyelni az oldallap kialakítására, az oldallapi ventilátor elhelyezkedésére, illetve a plexi ablak vastagságára is, hisz ezek némileg befolyásolják a „hasznos belmagasság” értékét.

Az ingyenesen letölthető sablon alapján egy oszlopot formázó kiegészítőt lehet összerakni, amelynek oldalain milliméter skálát találunk, az oldallapokon pedig bevágásokat alakítottak ki. Extraként a skála mellett néhány népszerűbb márka processzorhűtőinek magasságát is feltüntették (CRYORIG, Noctua, be Quiet! és Cooler Master). Az eszköz használata nagyon egyszerű: az összeragasztott sablon mellett csak némi spárgára, vagy egy kellően hosszú vonalzóra van szükség, ami eléri a ház széleit, majd a skáláról leolvasható a ház külső széléig mért hasznos belmagasság. A sablon innen tölthető le AMD platformokhoz, Intel LGA-115x platformokhoz, illetve Intel LGA-2011x platformokhoz – mindháromhoz tartozik egy-egy külön dokumentum. Fontos, hogy nyomtatás során aktuális méretben kell kinyomtatni a dokumentumot, a laphoz igazítás (Fit to page) funkciót nem szabad használni. A nyomtatás végén a vonalzó segítségével érdemes ellenőrizni a lap alján található 3 cm-es mintasáv hosszát, tényleg pontos lett-e a skála.

Aki többféle processzorhűtőt szeretne látni a skálán, egy e-mail keretén belül jelezheti igényét a CRYORIG felé, ugyanis a vállalat szakemberei szívesen bővítik a jelenlegi listát.

Aki esetleg nem rendelkezik nyomtatási lehetőséggel, egy spárga és egy mérőszalag vagy collstok használatával sablon nélküli is kimérheti, mekkora processzorhűtő fér el a házban. Sőt, a mérőszalag segítségével, ha a lefektetett ház oldallapját félig rátesszük a ház oldalára, úgy szintén megmérhetjük, milyen magas CPU hűtő fér el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward