Egyszerre frissült az iOS 13 és az iOS 13.1

Ezen felül pedig kiderült, mikor jönnek a kész kiadások a támogatott eszközökre.

Egyszerre frissült az iOS 13 és az iOS 13.1

Az Apple hamarosan elindítja az iOS 13 operációs rendszert, és már azt is megtudhattuk, hogy elvileg az iOS 13.1 sem várat magára sokáig, még ebben a hónapban be fog futni. Szóval a következő hetekben több jelentős frissítés érkezésére is érdemes felkészülni a támogatott iPhone tulajdonosoknak.

Azok a felhasználók fognak részesülni az iOS 13-ból, és annak minden időközi frissítéséből, akik legalább az iPhone 6s vagy iPhone SE készülékkel rendelkeznek, esetleg az iPod Touch hetedik generációs kiadását koptatják. Az iPadek pedig már az iPadOS-t fogják megkapni, és ebben az esetben támogatott minden ötödik generációsnál iPad-nél, iPad Air 2-nél vagy iPad Mini 4-nél újabb készülék, természetesen az összes iPad Pro is frissülni fog, ami eddig megjelent. Az iPhone 11, az iPhone 11 Pro és a 11 Pro Max, valamint a hetedik generációs iPad pedig már eleve a friss operációs rendszerekkel fog a boltokba kerülni.

Az iOS 13 mostani frissítése már nincs bétaként számozva, hanem a GM jelzővel lett illetve. Ez a Gold Master kiadást jelöli, ami az Apple esetében nagyjából olyan, mint más szoftvereknél a kiadásra jelölt verzió. Szóval ez már minden bizonnyal az utolsó változat a végleges megjelenés előtt. Itt nem érdemes újdonságokat keresni, az Apple szakemberei ennyi idővel a megjelenés előtt már kizárólag az optimalizálásra és a felmerülő hibák javítására koncentrálnak a nagyobb stabilitás és teljesítmény elérése érdekében. Először azok vehetik igénybe az iOS 13 GM verziót, akik benne vannak az Apple Beta Programban. És akik a korábbi bétákat telepítették, azok már OTA frissítésként kapják ezt meg, így kényelmesen telepíthetik.

Galéria megnyitása

Az iOS 13.1 elkészülésére még egy kicsit várni kell, ennek a nagyobb csomagnak ez a mostani a harmadik bétája. Azonban már érdemi fejlesztéseket látszólag nem végez rajta az Apple, hanem a hibajavításokat vette célkeresztbe. Szemmel látható változás már nem igazán akad, mindössze egy új Apple TV ikonra kell számítani változásként azoknak, akik ezt telepítik. Az iOS 13.1 olyan újításokkal jár majd egyébként, mint a Parancsok Automatizálása lap megjelenése, az Apple Térképnél a várható érkezési idő megosztására szolgáló opció, és a valós idejű pozíciómegosztás fejlesztése, a HomeKit csiszolása, és ennek az ikonjának a cseréje. Továbbá említhető még a dinamikus háttérképek módosítása, az AirDrop szolgáltatás finomítása, és a családi megosztás és a Hotspot opció összekötése, a grafikus felület kisebb átalakítása például a betűtípusok terén, és akad még néhány egyéb apróság is.

Az iOS 13 az Apple jelenlegi tervei szerint szeptember 19-én fog útra kelni, egy nappal azt megelőzően, hogy a cupertinói alakulat elindítja az iPhone új generációjának a forgalmazását. Az iOS 13.1 esetében pedig az a hír járja, hogy szeptember 30-i debütálásra kell számítani. Szóval nem kell sokáig várni azokra az újításokra és javításokra, amit az iOS 13 első komolyabb frissítése elhoz – bár ezek közül a legtöbb eleve benne lett volna már az iOS 13-ban is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap