Egyre vonzóbbnak ígérkezik a Windows 8.1 frissítés

A legújabb részletek: alapértelmezetten asztalra bootoló rendszer, jobb támogatás a nagy képpontsűrűségű megjelenítőkhöz.

Egyre vonzóbbnak ígérkezik a Windows 8.1 frissítés

A Microsoft legfrissebb operációs rendszeréhez, a Windows 8.1-hez hamarosan érkezik egy frissítés, amely új funkciókat vezet be – köztük számos olyat, amelyekkel a Microsoft szoftvermérnökei és illetékesei az utóbbi időkben elhangzó felhasználói panaszokra reagálnak.

Az elmúlt napokban már számos érdekesség kiszivárgott a Windows 8.1 frissítés várható funkcionalitásával és újításaival kapcsolatban, most azonban újabb adag információ érkezett. Ebből kiderül, hogy a Windows 8.1 frissítés esetében rendszerindítás után immár alapértelmezetten a régi, jól megszokott asztal tűnik majd fel. Az "asztalra történő bootolás" már a jelenlegi Windows 8.1 esetében is elérhető, igaz, itt az opciót külön engedélyezniük kell a felhasználóknak. A Start menü visszatérésére sajnos még várni kell.

A fenti újítás jó eséllyel csak azokon a rendszereken lesz elérhető, amelyek nem rendelkeznek érintőkijelzővel – itt az asztali konfigurációk túlnyomó többségére kell gondolni. A Microsoft egyéb újításokkal is kedveskedik majd az asztali számítógépek tulajdonosainak annak érdekében, hogy a Windows 8.1 kényelmesebben, hatékonyabban használható legyen, ahogy azt korábbi hírünkben már megírtuk.

További fontos kiegészítés lesz a kibővített tartalomskálázási támogatás, ami a nagyfelbontású kijelzők esetén lesz fontos. A kibővített támogatás jóvoltából az operációs rendszer különböző elemeit a normálhoz képest akár 500%-os mértékben is nagyítani lehet majd. Hasonló funkció már a jelenlegi Windows 8.1-ben is van, ám a kibővített támogatás hatékonyabban, szélesebb körben működhet majd (a mostanival tapasztalataink szerint még elég sok a probléma, így kíváncsian várjuk a fejlesztéseket).

A nagyfelbontású, nagy képpontsűrűséggel rendelkező kijelzők támogatása elengedhetetlen, hiszen egyre több ilyen kijelző kerül forgalomba, ez a helyzet pedig a közeljövőben fokozódni fog. Rövidesen érkeznek az olcsóbb, TN+Film panelre alapozó 4K-s monitorok, amelyeknél jól jön majd a kibővített tartalomskálázási támogatás. A noteszgépek és a táblák szegmensében is zajlik a képpontsűrűség háború, így nem árt, ha az operációs rendszer, illetve a többi szoftver is felnő a feladathoz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward