Egyre több USB vezérlőre van szükség a laptopok iránti kereslet növekedése miatt

És egyéb területeken is növekvő keresletre lehet felkészülni az elkövetkező időszakban, az azonban még nem világos, mekkora mértékben növekedhetnek a különböző termékek iránti igények, illetve az is rejtély, meddig tart ez a kihívásokkal teli időszak.

Egyre több USB vezérlőre van szükség a laptopok iránti kereslet növekedése miatt

Az idei év elég szokatlanul indult a chipgyártók és a különböző vállalatok szemszögéből, ugyanis a COVID 19 miatt elég komoly mértékben növekedtek az igények bizonyos eszközökkel kapcsolatban, ami kihívások elé állította a beszállítói láncot. A COVID 19 elleni védekezés jegyében több országban is korlátozások léptek életbe, amelyek részeként otthonról tanultak a diákok, valamint otthoni munkára rendezkedtek be azok a cégek és vállalkozások, amelyeknél ilyesmire lehetőség volt.

A változás hatására igen komoly igény mutatkozott a noteszgépek iránt, ami a DigiTimes beszámolója szerint nem csak a notebook gyártók számára jelentett kihívást, de az USB vezérlőlapkák gyártói számára is, hiszen ezekből a termékekből is sokkal többet kellett leszállítani.

Galéria megnyitása Ezeket az átalakító kábeleket is sokan keresik Az új tanév már a nyakunkon van, a COVID 19 pedig ismét terjedni kezdett bizonyos országokban, ennek következtében ismét korlátozásokra van szükség, egyes területeken – főként az Amerikai Egyesült Államok területén – pedig virtuális üzemmódban zajlik tovább az oktatás, ami új táblák és noteszgépek beszerzését indokolja. Éppen ezért ismét kezd felpörögni a noteszgépek iránti kereslet, így a gyártók is fokozzák a termelést, ami miatt a beszállítói láncra is egyre nagyobb nyomás helyeződik.

Az új eszközökbe egyebek mellett USB vezérlők is kellenek, így a gyártóknak ezen a fronton is fokozniuk kell a termelést. Az iparági információk alapján a Tajvani IC tervező cégek éppen ezért igen komoly, 30%-os növekedésre számítanak eladási mutató terén.

Az egyes gyártók jelenleg a felhalmozott raktárkészletek segítségével próbálják kielégíteni az igényeket, ám a helyzetük nem túl egyszerű, ugyanis jelenleg nem igazán lehet látni, hogy a megnövekedett kereslet később is fennáll-e majd, illetve az is rejtély, lehet-e számítani további keresletnövekedésre. Mivel a termelés fokozása nem egy egyszerű dolog, a későbbiekben arra lehet számítani, hogy a fokozódó rendelések miatt egyre hosszabbá válnak a várólisták, ami lényegében termékhiányt is eredményezhet a jövőben, amennyiben a kereslet váratlanul meglódul a kínálathoz képest.

Ezzel együtt a webkamerákra és a mikrofonos fejhallgatókra is nagy az igény manapság, ezek ugyanis nem csak a virtuális tanuláshoz, de a virtuális kapcsolattartáshoz, illetve a virtuális munkavégzéshez is szükségesek. A webkamerák árai ennek köszönhetően elég komoly mértékben emelkedtek tavasszal, de még most is drágábbak, mint egy évvel ezelőtt. További érdekesség, hogy az USB-C->USB-A átalakító kábelek iránt is egyre növekszik az igény.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap