Egyre biztosabb, hogy késik az iPhone 12

Már több forrás is arról számol be, hogy a gyártást csak hetekkel később tudja majd elindítani az Apple.

Egyre biztosabb, hogy késik az iPhone 12

Egymástól független forrásokból szerzett információk alapján többen is azt állítják már, hogy az Apple az idei évben kénytelen lesz szakítani a korábbi hagyományokkal. A vállalat a pletykák szerint a koronavírus-járvány miatt nem tudja majd a megszokott időpontban bejelenteni az új iPhone generációt.

Az Apple minden évben szeptember első felében szokta lerántani a leplet az aktuális évre tervezett iPhone családról. Ez már nagyon hosszú évek óta megy így az Apple-nél, és mint azt tudjuk, a cupertinóiak nem igazán szeretnek a bevett szokásokkal szakítani, és variálni például a termékek bemutatásával. Ugyanakkor 2020 ebből a szempontból is más lehet.

Galéria megnyitása

Már akkor lehetett olyan híreszteléseket hallani, hogy az iPhone fejlesztése megcsúszott, és ezért a vállalat nem lesz képes az előzetes ütemterveket tartani, amikor az Egészségügyi Világszervezet nem beszélt globális járványról, mert a COVID-19 még csak Kínában tombolt. Azóta hosszú idő telt el, és bizony nem sok szeglete van a Földnek, ahova a koronavírus ne jutott volna el. És már a Wall Street Journal, valamint a legprominensebb Apple-szivárogtató, Ming-Chi Kuo is arról ír, hogy az iPhone 12 késni fog.

Az Apple már az iPhone SE-t sem tudta az előzetes menetrend szerint bevetni, mert szinte biztos, hogy a márciusban tartott szokásos tavaszi eseményén került volna az okostelefon reflektorfénybe, de csak április közepén került terítékre. És az iPhone 12 esetében is arról lehet hallani pillanatnyilag több pletykát is, hogy ennek az érkezése nagyjából egy hónappal lesz későbbre tolva. Illetve egészen pontosan a gyártás beindítása az, ami nem kezdődhet majd el időben. Szóval a starthoz szükséges készlet aligha áll majd össze időben, így akár október végéig is eltolódhat a forgalmazás megkezdése.

Az iPhone 12 állítólag az előző generációkhoz képest egyébként is nagyobb változást hozhat, és így különösen érzékenyen érintheti a gyártás megkezdését a koronavírus. Állítólag az új generáció a korábbiaktól eltérő kijelzőméreteket hozhat, jöhet egy 5,4, egy 6,1 és egy 6,7 hüvelykes készülék. A bemetszés teljesen átalakul majd, ennek köszönhetően jóval kisebb lesz.

Galéria megnyitása

Az Apple egy hasonló kamerarendszert vehet használatba, mint ami a friss iPad Prónál már látható. Egészen pontosan a LiDAR szenzornak a bevezetése a lényeg, ezzel együtt már négy kamerája lehet majd az idei csúcsmobiloknak. Az iPhone-ok burkolata pedig új gyártástechnológiával fog készülni, ami magával vonja majd azt is, hogy a keret az eddig megszokottól jelentősen eltérhet majd, és inkább az iPhone 5 szériára emlékeztethet.

Az Apple idén fog először 5G támogatást bevetni, ami az eddigiektől eltérő antennadizájnt is magával fog hozni a belső felépítést tekintve. A fejlesztők az Apple A14 rendszerchipet is bevethetik, aminek a gyártása szinte biztosan a TSMC-nél lesz, és a hírek szerint ez már 5 nanométeren készülhet. Ez szintén egy jelentős újításnak számítana. És még más egyéb változásokat is tartogathatnak majd a 2020 második felében forgalomba kerülő iPhone-ok.

Az Apple a COVID-19 miatt egyébként is alacsonyabb eladásokra számít a WSJ szerint. A lap szerint nagyjából 20%-kal csökkenti majd a második félévre várt eladási becsléseit a cég, míg a második negyedéves előrejelzés 30%-kal lett lentebb faragva. A mobilos ágazat kénytelen azzal számolni, hogy amennyiben nagyjából vissza is áll a korábbi érdeklődés, akkor sem lesz azonnal a régi a kereslet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap