Egyelőre csak az Apple kapja meg a 28 W-os mobil Ice Lake processzorokat

A korábban bejelentett Core i7-1068G7 el is tűnt az Intel hivatalos adatbázisából, így most a Core i7-1068NG7 került a helyére, valamint egy Core i5-1038NG7 modell is feltűnt a termékpalettán.

Egyelőre csak az Apple kapja meg a 28 W-os mobil Ice Lake processzorokat

Az Intel 10. generációs mobil processzorai, amelyek az Ice Lake sorozatot erősítik, már egy ideje elérhetőek a különböző noteszgépek fedélzetén, ám a termékcsalád legerősebb tagját eddig még nem igazán küldte harcba a gyártó. Időközben a Core i7-1068G7 ráadásul el is tűnt az Intel adatbázisából, ami különös lépésnek tűnik, ám ha a színfalak mögé nézünk, logikusnak tűnhet a dolog.

Az adatbázisban nemrégiben feltűnt két különös processzor, a Core i7-1068NG7, illetve a Core i5-1038NG7, amelyek a NotebookCheck információi szerint azért kapták meg az „N” jelölést, mert ezek exkluzív modellek, amelyek csak az Apple számára érhetőek el. A feltevést alátámasztják a Geekbench bejegyzései is, amelyek az új MacBook Pro modellekkel készültek.

Galéria megnyitásaAz említett processzorok mindketten 28 W-os TDP kerettel rendelkeznek, csak úgy, ahogy az adatbázisból eltávolított Core i7-1068G7 is. A többi Ice Lake-U sorozatú mobil központi egységnél már 15 és 25 W-os konfigurálható értékek vannak érvényben, vagyis úgy tűnik, hogy a 28 W-os modelleket az Intel kifejezetten az Apple számára kínálja jelenleg.

A 28 W-os modellek alighanem válogatott lapkákból készülnek, azaz limitált mennyiségben érhetőek el, ez is lehet a magyarázata annak, hogy csak az Apple termékeiben tűnhetnek fel. Az Apple egyébként nem túlzottan elégedett az Intel teljesítményével és fejlesztési tempójával sem, így a vállalat éppen azon dolgozik, hogy egyes termékcsaládjait ARM alapokra ültesse át.

Az Intelnél a gyártással kapcsolatban még mindig vannak kisebb-nagyobb fennakadások, így érthető, ha a 28 W-os TDP kerettel gazdálkodó, válogatott lapkák köré épülő termékeket exkluzív módon meghagyja az Apple számára, hogy lépést tudjon tartani a kereslettel, valamint így az Apple is elégedettebb lehet a kizárólagosság miatt. Utóbbinak nyilván némi üzleti vonzata is van, ám ennek részleteiről nem szólnak a hírek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap