Egyedi AMD APU egységek is lapulnak az új Surface Laptop 3 sorozatban

A 13,5 hüvelykes modell mellé egy 15 hüvelykes kivitel is érkezett, ami AMD alapokra támaszkodik.

Egyedi AMD APU egységek is lapulnak az új Surface Laptop 3 sorozatban

A Microsoft októberi rendezvényén sok érdekes termék tűnt fel, amelyek közül első körben a Surface Laptop 3-as sorozatot emelnénk ki, ebben ugyanis a szokásos 13,5 hüvelykes mellett immár 15 hüvelykes modell is jelen van: előbbi Intel Ice Lake, utóbbi azonban AMD RYZEN alapokon nyugszik.

A 13,5 hüvelykes változat esetében az Intel Ice Lake sorozatának négymagos tagjaira esett a választás, amelyek a Microsoft szerint a Surface Laptop 2-höz képest kétszer gyorsabbá teszik a noteszgépet, ami nem elhanyagolható előny.

Galéria megnyitása

A 15 hüvelykes példány ezzel szemben már az AMD speciális, AMD Ryzen Microsoft Surface Edition modelljét használja, ami kétféle kivitelben áll rendelkezésre. A gyorsabb változat a RYZEN 7 3780U típusjelzést viseli, négy processzormaggal és nyolc szállal rendelkezik, csak úgy, mint a RYZEN 7 3700U, ám az RX VEGA alapú iGPU már nem 10, hanem 11 CU tömböt foghat munkára, ami a RYZEN 7 3700U-hoz képest 15% körüli teljesítményelőnyt hoz, legalábbis 3DMark alatt. A többiről majd az első független tesztek adnak képet.

Galéria megnyitása Fotó: Reddit Éppen ezért a Microsoft szerint ez, vagyis a RYZEN 7 3780U a mobilpiac legjobb iGPU teljesítményt nyújtó megoldása. A család kap még egy RYZEN 5 3580U típusú processzort is, ami szintén Radeon RX Vega 11 alapú iGPU-val rendelkezik majd. A vállalat szerint az új AMD-s modellek esetében is „egész napra elég” akkumulátoridőre számíthatunk, valamint rendelkezésre áll a gyorstöltő funkció is, amellyel 1 óra leforgása alatt 80%-os töltöttséget érhetünk el.

Mind az Intel, mind pedig az AMD alapú noteszgépek esetében közös tulajdonság az USB Type-C és az USB Type-A portok megléte, de a Surface Connect Port, valamint a 3,5 milliméteres Jack Audió csatlakozó is a kínálat részét képezi. Thunderbolt 3-as port sajnos egyik variánsra sem került, ami hiányérzetet okozhat.

Az új noteszgépek 8 vagy 16 GB-nyi rendszermemóriával érkezhetnek, az adattár kapacitása pedig 128 GB-tól 1 TB-ig terjed.

A billentyűzet esetében 1,3 milliméteres útra számíthatunk lenyomás esetén, valamint a szervizelés is sokkal könnyebb lesz, ugyanis a tárhelyet a felső borítás lepattintásával könnyedén cserélhetik majd – az átlagfelhasználóknak azonban nem javasolják a próbálkozást, ugyanis kellő hozzáértés hiányában eltörhetik a borítást, illetve egyéb károkat is okozhatnak. Az Alcantara borításról viszont le kell mondani.

Galéria megnyitása

A Surface Laptop 3 sorozat legújabb tagjai október 22-én kerülhetnek forgalomba. Az Intel processzorral szerelt 13,5 hüvelykes példányok alapára 999 dollár, míg az AMD APU egységre támaszkodó 15 hüvelykes modelleké 1199 dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap