Egychipes USB 3.1-es VIA vezérlő külső adattárolókhoz

A VL716-os vezérlő mindent tartalmaz, amire egy modern, USB 3.1 Type-C portra csatlakozó külső adattárolónak szüksége lehet.

Egychipes USB 3.1-es VIA vezérlő külső adattárolókhoz

A VIA egy különleges hídchipet készített, ami az USB 3.1-es és a SATA 6 Gbps-os csatolófelület zökkenőmentes összekapcsolását segíti, ráadásul ezt a feladatot egymagában, külön társchip alkalmazás nélkül képes ellátni.

A VIA Labs VL716-os vezérlő natív USB 3.1 Gen2 Type-C támogatással rendelkezik, így a különböző adattárolókat, optikai meghajtókat és egyéb, SATA csatolófelülettel ellátott eszközöket egymaga képes az adott rendszerhez csatlakoztatni. Az új vezérlő már az USB-IF jóváhagyását is megkapta, ráadásul ebben a szegmensben elsőként, így érthető, hogy készítői büszkék rá. A termék a 10 Gbps-os USB 3.1 Gen2 Type-C porton keresztül SATA 6 Gbps-os SSD meghajtót, merevlemezt vagy akár optikai meghajtót is összekapcsolhat az adott rendszerrel, ráadásul visszafelé kompatibilis az USB 3.1 Gen1-es szabvánnyal is, így széles körben használható.

Az új vezérlő USB 3.1 Type-C porttal karöltve modern külső adattárak készítését teszi lehetővé. A VL716-os vezérlő egyébként alacsony fogyasztás mellett üzemel és az USB-SATA hídchip mellett lineáris feszültségszabályzót, valamint kapcsolóüzemű szabályzót is tartalmaz. A felsorolt vezérlők egy 6 x 6 milliméteres alapterületű QFN 48L tokozáson belül kapnak helyet, ami egyszerűen és költséghatékonyan gyártható. A friss vezérlő a Windows mellett a macOS, a Linux és az Android operációs rendszerekkel is kompatibilis, így a köré épülő eszközök széles körben használhatóak.

A VL716 mellett egy VL715-ös vezérlőről is lehullott a lepel, amely ugyancsak rendelkezik USB-IF jóváhagyással, ám már azokat a területeket veszi célba, ahol USB 3.1 Type-C helyett USB micro-B csatlakozó alkalmazása is elégséges.

Az új vezérlők köré épülő külső adattárolók, illetve külső optikai meghajtók hamarosan elérhetővé válhatnak kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward