Egy veteránnal és újabb stúdióval erősít a Microsoft a Halo Infinite fejlesztését

Így talán megfelelő állapotba kerül a 2021-es megjelenésre?

Egy veteránnal és újabb stúdióval erősít a Microsoft a Halo Infinite fejlesztését

A Microsoft bejelentette, hogy Joe Staten is csatlakozik a 343 Industries csapatához. A hivatalos nyilatkozat szerint senkit nem vált le a pozíciójából, hanem a már meglévő csapathoz csatlakozik egyfajta vezetőként, segítve az egyjátékos kampány elkészítését.

Mindez nem véletlen: Staten igazi Halo-veterán, aki már a sorozat első részén is dolgozott még a Bungie berkein belül. Leginkább a történetért, a küldetések strukturájáért és a single player mód scripteléséért volt felelős. Sztori tekintetében végső soron ő fogta össze a Halo-univerzumot.

Staten aztán egy ideig még a Bungie-val tartott, és alaposan részt vett az első Destiny történetének kialakításában, azonban a fejlesztés vége felé egyre több konfliktusa volt Jason Jones stúdióalapítóval. Jonesnak nem tetszett az a fajta lineáris történetmesélés, amit Staten kialakított, és helyette azt szerette volna, ha a játékos viszonylag szabadon mozoghat a bolygók és a különböző küldetések között.

Staten végül hivatalosan nem ezért távozott a stúdiótól, hanem hogy "más kreatív kihívásokat keressen", de viszonylag nyilvánvaló, hogy a vezetőséggel való nézetkülönbség volt a dolog oka.

A Destiny történetét ezt követően néhány hónapon belül strukturálták át, leginkább a már meglévő sztorielemeket és küldetéssorozatokat feldarabolva. Innentől kezdve a történet viszonylag kevés figyelmet kapott, és a Bungie leginkább a játékmenet és a lövöldözés finomhangolására koncentrált - nem csoda, hogy később a kritikák pont a tisztességes, érthető és összefüggő történetet hiányolták a játékból.

Staten ezt követően újra csatlakozott a Microsofthoz kreatív igazgatóként. Innentől kezdve azonban nem egy konkrét stúdiónál dolgozott, hanem különböző projektekbe segített be. Most azonban úgy látszik, hogy a Halo Infinite megmentéséhez teljes erejével erre a projektre kell koncentrálnia.

A rajongók nyilvánvalóan örülnek, hiszen egy régi, igazi Bungie-veterán tért vissza a gyökerekhez, ha valaki, akkor ő biztosan tudja, hogyan kellene gatyába rázni a Halo Infinite kampányát.

Újabb stúdió csatlakozik

Közben a Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy a Certain Affinity is csatlakozott a Halo Infinite-en dolgozó csapatok sorához. Ez önmagában nem annyira meglepő, az AAA-kategóriás játékokon jellemzően számos kisebb-nagyobb stúdió dolgozik a fő fejlesztőcsapaton kívül, azonban a hírek szerint az új Halo kapcsán pont a kiszervezés nagy mértéke, és az ezzel járó fejetlenség jelenti az egyik legnagyobb problémát.

Akárhogy is, a Certain Affinity nem újonc a Halo-sorozatban, hiszen a második rész óta dolgoznak a sorozaton, leginkább a multiplayer részlegen - néha csak pályákat, pályacsomagokat készítettek, néha a különböző játékmódok kivitelezésében és finomhangolásában is részt vettek. Alaposan benne volt a kezdük a Halo: The Master Chief Collectionben, és egyébként a felújított a Halo 2 többjátékos módjának elkészítésével sokak szerint jobb multiplayert készítettek, mint a 343 Industries a Halo 5-höz.

Egyébként mint kiderült, a Certain Affinity nem csak most lépett be a projektbe, hanem már 2019 decemberében elkezdték a közös munkát a 343-mal. Vélhetően már ekkor bőven látszott, hogy bajban lesz a projekt.

Ezen kívül biztosan tudjuk, hogy a Halo Infinite-en dolgozik még a Skyboy Labs (feltételezhetően a Forge módon), a Sperasoft (a különböző Xbox-konzolokra való portolásokkal segít be), és most már ugyebár a Certain Affinity. Persze, ezek csak a nagyobb nevek, ezen kívül garantálhatóan számos kisebb-nagyobb munka kiszervezése történik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap