Egy új külső és egy új belső Blu-ray író érkezik

Az LG egy hordozható, noteszgépek mellé illő Blu-ray íróval jelentkezik, ezzel egy időben a Pioneer kínálatában pedig egy asztali számítógépekbe való Blu-ray író jelent meg, ami többféle változatban is forgalomba kerül.

Egy új külső és egy új belső Blu-ray író érkezik

Az LG egy hordozható, noteszgépek mellé illő Blu-ray íróval jelentkezik, ezzel egy időben a Pioneer kínálatában pedig egy asztali számítógépekbe való Blu-ray író jelent meg, ami többféle változatban is forgalomba kerül.

Európába ért az LG BP40NS20 névre keresztelt külső DVD írója

A karcsú újdonság lekerekített sarkokkal rendelkező házban foglal helyet. Az USB 2.0-s csatolófelülettel és 4 MB-nyi bufferrel érkező hordozható Blu-ray író 3D Blu-ray és BDXL támogatással egyaránt rendelkezik, a filmek hangtalan lejátszásáról pedig a SilentPlay technológia segítségével gondoskodik. Amennyiben kisebb mértékben sérült, karcos lemezt szeretnék lejátszani a külső Blu-ray író használatával, akkor segítségünkre lesz a Jamless Play technológia, ami a lehető legjobb minőségben játssza le a sérült lemezeken található filmeket.

A BP40NS20 különlegessége, hogy a fentiek mellett még LightScribe támogatással is bír, azaz a LightScribe támogatással ellátott korongokat a Blu-ray író segítségével „felcímkézhetjük”.

Az új külső optikai meghajtó az alábbi írási tempókat kínálja a különböző adathordozók esetén:

 

[list type="unordered"]

[*]BD-R: 6x,

[*]BD-RE: 2x,

[*]DVD-R/+R/+RW: 8x,

[*]DVD-RW: 6x,

[*]DVD-RAM: 5x,

[*]CD-R/-RW: 24x.

[/list]

Az LG új, hordozható Blu-ray író meghajtója már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 109 euró magasságában mozog.

A Pioneer újdonsága már BDXL korongokat is meg tud írni

A gyártó legfrissebb belső Blu-ray írója 5,25 colos formátummal és a már megszokott tálcás felépítéssel érkezik. A BDR-S07-es modell SATA csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszer alaplapjához. A termék előlap tekintetében háromféle változatban érhető el: igényeinktől és számítógépházunk dizájnjától függően megvásárolhatjuk az újdonságot zongoralakk fekete (BDR-S07-BK), matt fekete (BDR-S07-KR), illetve akár matt fehér (BDR-S07-W) előlappal is.

A BDR-S07-es modell az alábbi írási tempókat kínálja:

 

[list type="unordered"]

[*]BDXL (100GB): 6x,

[*]BD-R DL/SL: 12x,

[*]BD-R LtH: 6x,

[*]BD-RE TL/DL/SL: 2x.

[/list]

A fentiek mellett természetesen CD és DVD korongok írására is használhatjuk az új Blu-ray író optikai meghajtót. A BDR-S07 Japánban már kapható, ahol átszámítva 328 amerikai dollárnak megfelelő jent kérnek el érte.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward