Egy sor újításról számolt be a Twitter

A mikroblog nagy hangsúlyt fektet a Labdarúgó-világbajnokságra, áttekinthetőbb lesz az Explore felület, változik a kereső és egyebek mellett a Moments is módosításon esik át.

Egy sor újításról számolt be a Twitter

A Twitter mostanában egyre többször próbál új fejlesztésekkel előrukkolni. Ezúttal például több funkciót érintve is beszámolhatunk változásokról a mikroblog kapcsán. Az alábbi dolgok nem egyszerre, hanem fokozatosan kerülnek majd bevetésre.

A felhasználók az Explore felület esetében a korábbinál sokkal egyszerűbben kereshetnek majd olyan dolgokat, amik éppen foglalkoztatják őket. Itt a jövőben már témák szerint lesznek rendezve a tartalmak, nem pedig azoknak a típusa alapján. Ezt a Twitter a felhasználói kéréseknek eleget téve vezeti be, szóval a vállalat azon van, hogy kedvezzen az olvasóinak. A kategóriás böngészési lehetőséggel a regisztráltak olyan tartalmakhoz is hozzájuthatnak majd, amikbe korábban valószínűleg nem botlottak volna bele, mert mondjuk távol áll az érdeklődési körüktől. Ezt a funkciót először az Egyesült Államokban teszi elérhetővé a Twitter Androidon és iOS-en is.

A kereső is változik, ezen a ponton a felhasználók már a kiemelt tweeteket fogják elsőként látni, így gyorsabban és részletesebben tájékozódhatnak majd az adott témakörben. A rendszer azon lesz, hogy a legjobb tartalmakat nyújtsa ezüsttálcán a felhasználóknak. A Twitter tavaly indította el a „Happening now” szekciót, ami eddig sporteseményeknél volt igazán jó, de ez a későbbiekben ki lesz terjesztve kiemelten fontos hírekre és a személyes érdeklődési körbe tartozó történésekre is. Az élő videókat például folyamatosan lehet majd nézni egy kisebb ablakban úgy, hogy közben tovább lapozza a bejegyzéseket a felhasználó. A jelentős eseményekről a Twitter képes értesítéseket küldeni, most pedig azon dolgozik a mikroblog, hogy ez működjön testreszabott módon is, tehát mindenki olyan értesítéseket kapna, ami az előzményei alapján érdekelheti. (Persze az értesítések ki is kapcsolhatóak, amennyiben ez valakit zavar.) Ürüm az örömben itt, hogy ezek a módosítások is csak az amerikaiakat érintik egyelőre, hozzánk csak később futhatnak be.

Galéria megnyitása

A Twitter kiterjeszti a Moments szolgáltatást, ami azzal a céllal született meg, hogy a felhasználók egy-egy kiemelten fontos témában egyszerűen képbe tudjanak kerülni. A 2015-ben indult funkció eddig főleg az Egyesült Államokra korlátozódott, de már 16 piacon lesz elérhető és öt különböző nyelvet fog támogatni – sajnos a magyar érintettségre még várni kell. A Moments működésében változásként emelendő ki, hogy az információkat már nem oldalra kell majd lapozni, hanem vertikálisan görgetni, hasonlóan az idővonalhoz. Ilyenformán könnyebben áttekinthetőek az összefűzött bejegyzések a vállalat felmérései szerint. Az új működési mechanizmus elterjedése néhány hétig eltarthat.

És végül egy aktuális újdonság: a Twitter létrehozott egy dedikált oldalt a Labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatos események számára. A mikroblogon a sportesemények különösen nagy forgalmat szoktak generálni, és ezzel a Twitter is tisztában van, éppen ezért mindent megtesz, hogy a következő hetekben a reflektorfénybe kerüljön. A Labdarúgó-világbajnokság minden meccse külön lapot kap, és ezek alatt lesznek összeszedve az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb tweetek és információk. Elérhető majd itt a találkozó eredménye és a legérdekesebb momentumok, például a gólok felvételei.

A Twitternél a színfalak mögött az elmúlt hónapok megszorításai okán a korábbinál kevesebb pénz jut a kutatással és fejlesztéssel kapcsolatos kiadásokra, de szerencsére ez egyelőre nem érződik. Az viszont mindenképpen sajnálatos, hogy a legtöbb változás esetében szinte csak az Egyesült Államokban élő felhasználók lesznek érintettek kezdetben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward