Egy sor különböző MicroLED kijelzőt jelentett be a Samsung

A vállalat mindenképpen úttörő szerepet szeretne betölteni a MicroLED technológia elterjesztésében.

Egy sor különböző MicroLED kijelzőt jelentett be a Samsung

A Samsung kapcsán nemrégiben olyan híreket lehetett hallani, hogy az idei évben már elkezdi felfuttatni a MicroLED gyártását. És most a vállalat a CES alkalmával be is jelentette, hogy több különböző képátlóval és felbontással rendelkező terméket tervez értékesíteni.

Tehát a jelek szerint kezd kialakulni a Samsung induló, konzumer MicroLED kínálata, aminek eredményeként valóban szélesebb körben is elérhetővé válhat a felhasználók számára ez a jelentős újítás. A vállalat a hivatalos közleményében arról beszél, hogy a felhasználók belekóstolhatnak majd abba, hogy az innovációs és dizájncsapata hogyan képzeli újra a televíziókészüléket.

Jelenleg a csúcskategóriás otthoni televíziózást legtöbben az OLED televíziókkal gondolják el, de a Samsung úgy véli, hogy a MicroLED minden megváltoztat. Az tagadhatatlan, hogy az új technológia remek előnyökkel kecsegtet, melyekről már sokszor esett szó (fényerő, kontraszt, élettartam, stb...), de azt is látni kell, hogy továbbra is komoly hátránya ennek, hogy nagyon nehezen lehet kicsi méretbe nagy felbontást zsúfolni. Ezt a Samsung új kínálatán is láthatjuk.

Galéria megnyitása

A dél-koreai alakulat arról számolt be, hogy 75, 88, 93 és 110 hüvelykes megjelenítőket szeretne a vásárlók elé tárni, és ezeken felül említést tett egy 150 colos megoldásról is, valamint kiállított egy 292 hüvelykeset. Az utóbbiak már 8K UHD felbontással szolgálnak, míg a többi konstrukciónál 4K-val kell beérni. A Samsung külön kiemelte, hogy a 88 és a 150 hüvelykes MicroLED kijelzők esetében nagyon vékony dizájnt fognak felvonultatni, ezek káva nélkül lesznek összeépíthetőek, így látványosabb lesz a végeredmény.

A MicroLED egységek minden esetben kisebb panelekből állnak össze, és a Samsung ki is hangsúlyozta ennek az előnyét. A felhasználók egyedi igény szerint teljesen testre szabott konfigurációt is kérhetnek majd a MicroLED technológiával, és akár egy adott szoba helykínálatához is igazíthatják majd a „televíziójukat”.

Galéria megnyitása

A Samsung elmondta, hogy a MicroLED révén elképesztően éles képet lehet majd létrehozni, sokkal tisztábbak lehetnek ezek a panelek a megszokott megoldásoknál azonos felbontás mellett. És, ami igazán durva ugrást jelent majd, az a fényerőben lesz tetten érhető a tervek szerint. Állítólag akár 5000 nites csúcsfényt is biztosíthat majd a vállalat MicroLED képernyője, ami az OLED tévék esetébe szinte elképzelhetetlen.

A vállalat a 8K QLED TV mellett is kiemelt felbontást javító eljárását itt is alkalmazni fogja, szóval a gépi tanulást is beveti majd a Samsung a minőség emelése érdekében. A rendszer ilyenkor elemzi a kép pontos tartalmát, valamint a forrást, és úgy próbálja javítani a megjelenítést. A dél-koreaiak szerint olyan immerzív nézői élményt lehet majd itt elérni, amire otthoni rendszernél még nem volt példa.

Azt viszont nem árulta el a Samsung, hogy mennyibe fognak kerülni a fogyasztói felhasználásra szánt MicroLED televíziók. De remélhetőleg lassan már ez az információ is nyilvánossá válik.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap