Egy sor Alexát támogató hangszóró, és egyéb zenei újdonságok az Amazontól

Az Amazon három új hangszóróval állt elő, bemutatott egy olyan kütyüt, amivel hangrendszerek okosíthatók fel, és erősítőket is villantott.

Egy sor Alexát támogató hangszóró, és egyéb zenei újdonságok az Amazontól

Az Amazon jelenleg a piacvezető szerepet tölti be a digitális személyi asszisztensekkel szerelt hangszórók piacán, és a jelek szerint nem is szeretné átadni a helyét, éppen ezért jelentős újdonságokkal rukkolt elő. A vállalat hangszórói jobb zenei produkcióra lesznek képesek, és azokra is gondol a cég, akik nem akarják feladni az eddigi hangrendszerűket, de mégis alkalmazni akarják ezek mellett az Alexát.

Az újdonságainak bemutatását kezdjük azokkal a megoldásokkal, amelyek generációváltás révén jöttek létre. Bemutatkozott egy új Echo Dot és egy új Echo Plus is, egyedül az Echo nem frissült a trióból. Az új hangszórókat már gömbölyded formavilág jellemzi, és a visszajelzések alapján az Amazon jó irányba indult el a dizájn finomításakor, ugyanis az első beszámolók szerint mindenképpen kellemesebb, barátságosabb látványt nyújtanak az új hangszórók az elődeiknél.

A harmadik generációs Echo Dot a vállalat elmondása alapján már sokkal jobb hangzást fog nyújtani, mint az elődje. A Dot esetében igazából soha nem a zenei képességen volt a hangsúly, de itt már elvileg ezen a területen sem lesz reménytelen eset. A jelentések szerint sokkal gazdagabb lett a hangja, és már némi mély is szorult bele, viszont a korábbi hét helyett csak négy mikrofonja van (a cég szerint ebből nem származik hátránya). Bluetooth-szal és 3,5 milliméteres audio kábellel is lehet majd hozzá csatlakozni, és a kompakt kialakításának köszönhetően könnyen hordozható maradt.

Galéria megnyitása
Amazon Echo Dot

Az Echo Plus második kiadása is jobb zenei teljesítményről tesz majd tanúbizonyságot, de minek köszönhető itt az előrelépés? Új hangkeltő van a fedélzeten, mely már 3 hüvelykes, és ebből fakadóan tisztábbak lesznek a magasok, jobb lesz a közép, és ütősebb mélyeket fog produkálni, ha a szükség úgy hozza. Érdekessége ennek az eszköznek, hogy kapott egy beágyazott hőmérséklet szenzort is. Ebből kifolyólag be lehet majd állítani olyan rutinokat is vele, amelyek a hőmérséklettől függőek, például lehúzza a redőnyt, amikor 25 foknál melegebb lesz bent, és így a nyári napsütésben nem fognak túlságosan felforrósodni a szobák. Ez a része az Echo Plusnak igazán különlegesnek ígérkezik, így már akár termosztát nélküli hűtő-főtű eszközök vezérlésébe is bevonható.

Galéria megnyitása
Amazon Echo Plus

Érdekes újdonság a hangszórók körében az Echo Sub. Ez lényegében egy vezeték nélküli mélynyomó, és valószínűleg azzal a céllal hozta létre az Amazon, hogy a zenei képességek terén való lemaradást kompenzálja vele a Google Home Maxszal és az Apple HomePoddal szemben. Az Echo Subot úgy lehet majd használni, ha kapcsolódik hozzá egy vagy kettő Echo vagy új Echo Plus hangszóró, szóval kialakítható vele egy 2.1-es (vagy 1.1-es) felállás is. Ebben a termékben egy 100 wattos teljesítményű, 6 hüvelykes hangszóró gondoskodik az igazán erős mélyekről. Van az eszköznek hangvezérléssel használható hangszínszabályzó funkciója, amivel mindenki a saját ízlésének megfelelően állíthatja be a különböző frekvenciatartományokat – és ez természetesen az egész 2.1-es összeállítást kezeli.

Galéria megnyitása
Amazon Echo Sub

Az Amazon Echo Dot 50 dolláros áron kelleti majd a bájait, míg az Echo Plusért 150 dollárt kell leszurkolnia a vásárlóknak. Ami pedig az Echo Sub árazását illeti, ezért a modellért 130 dollárt kér az Amazon, tehát egy 2.1-es összeállítás az Echo Plusszal 430 dollárba fog kerülni. Az új Echo Dot és Echo Plus szállítása október 11-én indul, az Echo Sub pedig november 14-én jön.

Nem kizárólag hangszórókkal készült az Amazon

A hangkeltőkhöz kapcsolódóan egy negyedik újdonságról is be kell számolnunk, ez pedig az Echo Input névre hallgat. Az Echo Input mindössze 35 dollárba fog kerülni, ez viszont igazából már csak arra alkalmas, hogy meglévő hangrendszereket ruházzanak fel vele Alexa támogatással. Az apró kütyüt Bluetooth vagy 3,5 milliméteres hangkábellel lehet csatlakoztatni a hangszórókhoz. Van benne négy mikrofon, amikkel folyamatosan hallgatózik majd a környezetében a hangutasításokra várva, és igazából egy saját hangszórója is akad, de ez tényleg csak arra szolgál, hogy végszükség esetén is használható maradjon önmagában. Ez a kütyü még idén elérhető lesz, de pontosan nem tudni, hogy mikor fog felbukkanni.

Galéria megnyitása
Amazon Echo Input

Még mindig a zenei területen maradva, az Amazon bemutatta az Echo Link és az Echo Link Amp kiegészítőket is. Ezeket a tartalomszolgáltató már kifejezetten a komolyabb Hi-Fi rendszerek mellé szánja. Az Echo Link és a Link Amp lényegében teljesen ugyanaz a termék, csak az Amp kapott egy beépített erősítőt is, ami 60 wattos teljesítményű és 2 csatornát tud kezelni. A Link modellek rendelkeznek egyebek mellett optikai, analóg és koaxiális csatlakozó felületekkel, van rajtuk egy nagy tekerhető kezelőszerv, amivel lehet például a hangerőt szabályozni, de más funkciót is be tud tölteni. Az Amazon Ethernet csatlakozóval is ellátta ezeket, mikrofon viszont érdekes módon itt már nincs. Ez azt jelenti, hogy csatlakoztatni kell hozzá egy másik Echo kiegészítőt, ami szolgáltatja a teljes értékű Alexa támogatást. Az Echo Link 200 dollárba fog kerülni, az Echo Link Amp pedig már 300 dollárt kóstál majd, és ezek csak 2019 elején fognak kereskedelmi forgalomba kerülni.

Galéria megnyitása
Amazon Echo Link Amp

Végül az Amazon vérfrissítésnek vetette alá az Echo Show otthoni asszisztenst is, ami immáron egy 10 hüvelykes megjelenítővel felszerelve érkezett. Ennek az eszköznek már nem az elején vannak a hangszórói, hanem az oldalára kerültek ezek a 2 colos egységek, van benne egy passzív komponens is, és kapott Dolby Audio támogatást, így összességében jobb hangzást fog nyújtani, mint az elődje. A vállalat elmondta, hogy az Echo Show-ban kiemelkedően jó minőségű mikrofonok találhatóak, és összesen nyolc darab van ezekből a fedélzeten, szóval garantáltan tisztán és érthetően fog mindent hallani. A szerkezet új 5 megapixeles kamerát is kapott és HD minőségű videózást tesz lehetővé. Előre telepített applikációval rendelkezik itt a Skype, és kettő böngésző is megjelent a szoftveres oldalon, az egyik a Silk, a másik pedig a lényegesen több felhasználóval rendelkező Firefox. Az Echo Show októberben fog befutni és 230 dolláros árcédula társul hozzá.

Galéria megnyitása
Amazon Echo Show

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap