Egy lépéssel közelebb a teljesen kávamentes mobil

Az Oppo ezúttal egy olyan megjelenítős fejlesztéssel állt elő, amivel a képernyő kitolható az oldalsó szélekre.

Egy lépéssel közelebb a teljesen kávamentes mobil

Az Oppo vízesés névre keresztelt technológiája segít abban, hogy az eddigieknél is jobb kijelző-előlap arányú okostelefonokat lehessen piacra dobni. A vállalat egészen elképesztő tempót diktál a megjelenítős fejlesztések területen, hiszen nemrégiben kijelző mögé rejtett kamerát is villantott működés közben.

A Waterfall Screen lényegében arról kapta a nevét, hogy a pereme teljesen le van hajlítva a keretre, és ezáltal szemből szinte egyáltalán nincs látható keret a megjelenítőn túl. Ennek a dizájnnak köszönhetően már jóformán csak felül és alul figyelhető meg káva az okostelefonon, ami egyébként egyelőre még csak prototípusként szolgál.

Galéria megnyitása

Egészen pontosan 88 fokban hajlított az Oppo által megvillantott készüléknek a panelje, és ez rendkívül látványos megjelenésről gondoskodik. Viszont a demonstrációhoz használt szerkezet nincs is teljesen kidolgozva, egyszerűen nem kapott például előlapi kamerát. Persze ez igazából nem is lényeges egészen addig, amíg nem kereskedelmi fogalomba szánt okostelefonról van szó. Sajnos a részletesebb paramétereket a megjelenítővel kapcsolatban nem közölte az Oppo.

Galéria megnyitása
Az Oppo Find X és a prototípus egymás mellett

Azt egyelőre nehéz megmondani, hogy ez a kialakítás mennyire fogja elnyerni a vásárlóknak a tetszését. Mert az jó, hogy technológiailag izgalmas, de amennyiben nem megfelelő a megvalósítás minden szempontból, addig ez könnyen zsákutcának is bizonyulhat. Tudniillik már a szimpla hajlított perem is ellenszenvet vált ki néhány érdeklődőből, részben a gyenge szoftveres oldal miatt, itt pedig még többször lehet probléma például a téves érzékelésekből, amiknek a kiszűrése borzasztóan nehéz feladat.

Galéria megnyitása

Arról nem beszélt most még az Oppo, hogy a Waterfall Screen technológiát mikor láthatja majd a közönség éles bevetésen. Valószínűleg egy felsőkategóriás okostelefonban fog debütálni, és bár a megjelenítő mögé bújtatott szelfikamera is az Oppo nevéhez főződik, elképzelhető, hogy ezek a technológiák kezdetben egymástól függetlenül fognak bevetésre kerülni. Az azonban biztos, hogy mindkettő AMOLED technológiát igényel.

Az Oppo mellett a Vivo is dolgozik egy hasonló konstrukción, ott egy új generációs NEX modell esetében bukkanhat majd fel a teljesen peremnélküli kialakítás. Ezek a cégek akár együtt is dolgozhatnak az ilyen újításokon a színfalak mögött, hiszen mindketten a BBK Electronics égisze alá tartoznak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap