Egy hét, és itt a HTC blokklánc-mobilja

Egy hét, és itt a HTC blokklánc-mobilja

A HTC kapcsán már hónapokkal korábban kiderült, hogy egy nem mindennapi okostelefonon dolgozik. A tajvani alakulat még májusban jelentette be, hogy egy olyan eszközt szeretne piacra dobni, aminél nem a hétköznapi funkciók lesznek a figyelem középpontjában, hanem a blokklánc technológia.

Az újdonság Exodus néven fog kereskedelmi forgalomba kerülni, ezt már tavasszal megtudhattuk, azonban az csak most derült ki, hogy mikor jön pontosan. Az okostelefon kapcsán az a hír járta, hogy csak decemberben kerülhet a kamerák kereszttüzébe, de szerencsére ennél sokkal hamarabb megismerkedhetünk vele, ugyanis október 22-én fog debütálni. Ez az információ egy frissen indított hivatalos Instagram oldal révén derült ki. A következő napokban a HTC akár több apró elejetett információt is megszellőzethet itt, szóval az érdeklődőknek valószínűleg megéri feliratkozni rá. A közzétett előzetes videóból sajnos semmilyen érdemi következtetést nem lehet levonni a szerkezet specifikációjára vonatkozóan. És az sem derült ki, hogy hány órakor lesz a bemutató, illetve hol. Viszont azt figyelembe véve, hogy nem éppen átlagos mobil érkezéséről beszélhetünk, elképzelhető, hogy a leleplezése sem a megszokott módon zajlik majd.

Az Exodusról egyelőre nem túl sokat tudunk. A blokklánc technológiát felvonultató mobilnak a kriptovaluták tárolása lehet az erősége, elvileg biztosított lesz a Bitcoin, a Lightning Networks, az Ethereum valamint a Dfinity támogatással is, de ez csak a kezdet, és a jövőben még szélesebb lefedettséget nyújtana. A kriptopénzzel minden arra alkalmas helyen kiemelt biztonság mellett lehet majd fizetni az okostelefonon keresztül. A másik érdekesség a decentralizált alkalmazások futtatása, amiről részletek nem derültek ki, de jó eséllyel elsősorban az Ethereum kerülhet itt a képbe. A mobil hátlapja a néhány másodperces előzetes alapján áttetsző lesz, de hogy a burkolat pontosan mit fog rejteni, az egyelőre teljes titok. Korábban arról lehetett hallani, hogy akár az 1000 dollárt is elérheti majd a gépezet ára, szóval nem kizárt, hogy csúcshardvert érdemes várni (annak ellenére, hogy korábban arról szóltak a hírek, hogy a HTC idén csak egy zászlóshajóval áll elő, ez pedig már megjelent a HTC U12+ személyében).

Galéria megnyitása

Az előzetes információk alapján akár kriptovalutával is megvásárolható lesz majd az okostelefon, ám egyelőre ezt sem erősítette meg a HTC, de reményeink szerint október 22-én erre is fény derül majd. Kíváncsian várjuk, hogy a felhasználók hogyan fogadják majd a szerkezetet. Ha sikeres is lesz, arra aligha érdemes számítani, hogy ez a készülék menti majd meg a vállalat, ahhoz ugyanis óriási népszerűségre és kiemelkedő eladásokra lenne szükség, de a speciális célterület miatt erre nem sok esély van.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap