Egy GPS-es okosóra, amit soha nem kell tölteni

A Matrix Industries viselhető kiegészítője sokaknak lehet majd rendkívül vonzó megoldás.

Egy GPS-es okosóra, amit soha nem kell tölteni

Az okosóráknál talán a legtöbb felhasználónak az jelenti a problémát, hogy állandóan töltögetni kell őket, nagyon kevés olyan okosóra van, ami amellett, hogy jó funkcionalitással bír, néhány napnál hosszabb üzemidővel rendelkezik. A PowerWatches 2 esetében viszont ilyen gond nincs, hiszen soha nem szorul töltésre, legalábbis a klasszikus értelemben vett töltést nem igényli, mert más módon szerzi be a működéséhez szükséges energiát.

Galéria megnyitása

A Matrix Industries által fejlesztett termék nagyon érdekesen működik. Nem, nem a vízbül veszi ki az oxigént, hanem a testhőből állít elő áramot, és ha az nem lenne a számára elegendő, akkor még a nap közbenjárásával is képes energiát előállítani. A vállalat itt már egy továbbfejlesztett, kiemelkedő hatékonyságú rendszert alkalmaz a testből kiáramló hő hasznosítására, és olyan napelemet, ami csaknem az egész felületét lefedi a karórának – természetesen gyakorlatilag láthatatlan módon, hogy az ne befolyásolja a felhasználói élményt. Ezeket a forrásokat felhasználva elegendő töltöttséget tud felvenni viselés közben a szerkezet ahhoz, hogy minden gond nélkül üzemeljen, és tárolja is az energiát, hogy az ínségesebb időkben se hagyja cserben a tulajdonosát. A cég korábban is csinált már egyébként töltést nem igénylő órát, abban az esetben viszont eléggé limitált volt a funkcionalitás, illetve az csak a test hőjéből töltődött.

Galéria megnyitása

A PowerWatch 2 már egy olyan LCD kijelzővel lett ellátva, ami színes, és minden funkciónak más színe van a kijelzőn, így egy gyors ránézéssel azonnal át lehet tekinteni az információkat akár intenzív sportolás közben is. A szerkezet magában foglal egy sor mozgási szenzort, melyeknek köszönhetően állandóan képes figyelni a lépésszámot és az alvási ciklusokat. Van a hátoldalán egy pulzusmérő, szóval a pulzus megállapítása sem jelent neki problémát, aminek szintén a sportolók fognak leginkább örülni, de ez a funkció egyébként akár szívbetegeknél is jól jöhet. A PowerWatch 2-nek fontos része, hogy még GPS vevő is került bele, ami mondanunk sem kell, nem szerény fogyasztással jár általában. A vállalat szakemberei kiemelték, hogy a készülék megalkotásához nagyon sok munkát kellett a komponensek működésének és fogyasztásának az optimalizálásával tölteni. Némi kompromisszumot persze el kell majd viselnie a vásárlóknak, például a pulzusmérés csak intervallumos lehet a helymeghatározás aktiválását követően, és naponta maximum 30 percnyi folyamatos GPS-es nyomkövetésre lesz képes. Ez a lehetőség tehát leginkább a hobbifutóknak lesz jó, túrázás és biciklizés mellett legfeljebb rövidebb időszakokra bekapcsolva fogja bírni.

Galéria megnyitása

Az új okosóra mellé a Matrix egy friss alkalmazással is előállt, ami remek funkcionalitással bír majd. Az applikációban könnyen áttekinthetőek majd a különböző statisztikai adatok a mindennapos teljesítményekről és az edzésekről egyaránt. Az elégetett kalóriák számának a megállapítása sosem egyszerű, de a cég azt mondja, hogy az általuk használt algoritmus ebben is jeleskedik. És a program a fejlett értesítési rendszerének köszönhetően sok különböző dologról képes szólni az órán keresztül a felhasználóknak. Az app arra is képes, hogy a mérési adatait megossza a Google Fit és az Apple HealthKit szolgáltazásokkal. És ebből már az is kikövetkeztethető, hogy az Androidot és az iOS-t támogatja a szoftver – arról nem szólt a fáma, hogy pontosan melyike kiadásokat igényli egyik-másik platformon.

Galéria megnyitása

A fejlesztő elmondta a CES-en, hogy a PowerWatch 2 nagyon masszív felépítésű, nehezebb körülmények között is bírni fogja a gyűrődést. Persze ez azzal is együtt jár, hogy 16 milliméter vastag és 47 milliméteres a tokja, szóval nem éppen szolid megjelenésű, hölgyeknek pedig szinte alkalmatlan. A vízállósága kiemelkedő a szerkezetnek, akár 200 méteres mélységig is képes elviselni a rá nehezedő nyomást, ez szinte teljesen példátlan az okosórák körében. A szíj alapesetben szilikonból van, de az is kiderült, hogy ezt bármilyen szabványos pántra át lehet cserélni megfelelő méretben.

A Matrix PowerWatch 2 egy jelenleg is futó Indiegogo kampány keretében rendelhető meg elsőként, és már több mint 1 millió dollárral járultak hozzá az érdeklődők a termék megvalósulásához, pedig még eléggé messze a vége. Akik még most beneveznek rá, kedvezményekben részesülhetnek az egyébként 500 dolláros ajánlott fogyasztói árból. A tervek szerint júniusban indulhat el a termék szállítása, elsőként természetesen azok fognak hozzájutni, akik az Indiegogón támogatták a megvalósítást. A Matrix korábbi okosórája – ami szintén nem igényelt töltést, csak sokkal szerényebb volt a mostaninál – elérhető a kínálatunkban is, szóval reményeink szerint erről az újdonságról sem maradunk majd le.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap