Egy felhős konzolon is dolgozhat a Microsoft

Belsős információk szerint a hagyományos új generációs konzol mellé egy streamelős gépen is dolgozik a Microsoft, ami bevet egy-két trükköt a jobb játékélmény érdekében.

Egy felhős konzolon is dolgozhat a Microsoft

A Thurrott jól értesült riportere, Brad Sams, aki korábban számos belsős információt szállított már az Xbox-konzolokkal kapcsolatban, ezúttal a Microsoft következő generációs konzoljáról hozott néhány érdekességet. Pontosabban konzoljairól, mert ahogy azt Phil Spencer az E3-on is bejelentette, egyszerre több új eszközön is dolgozik a vállalat.

Sams most a Microsoft különböző munkatársaitól úgy értesült, hogy két masina van készülőben Scarlett kódnév alatt. Készül egy hagyományos új generációs konzol, ahogy azt elvárjuk, erős hardverrel, és minden szükséges dologgal ahhoz, hogy helyben tökéletesen tudjon játékokat futtatni. Emellé azonban készül egy Scarlett Cloud nevű második gép is, ami a nevének megfelelően streamelős technológiával futtatja majd a játékokat.

A Microsoft először 2013-ban beszélt belsős körökben a fejlesztés alatt álló játékstreamelős technológiájáról, amit azóta is fejlesztenek, és jelenleg úgy látszik, hogy a Scarlett Clouddal együtt érkezik majd a piacra. Azonban Sams úgy értesült, hogy a többi streamelős technológiával szemben a Microsoft bevet egy kis trükköt.

Mégpedig azt, hogy a Scarlett Cloud konzol nem csak streamel majd, hanem bizonyos feladatokat is elvégez helyben, úgy mint a kontroller inputjainak kezelése, képfeldolgozás, és a legfontosabb: ütközésvizsgálat. A Microsoft ezeket a területeket azonosította be (többek között, valószínűleg), amik segítségével ki lehet küszöbölni a streamelésből származó késleltetés káros hatásait a játékélményre.

Ez persze azt is jelenti, hogy a Scarlett Cloudba némileg több és erősebb hardver kell majd, mintha csak egy mezei streamelős doboz lenne, de persze még így is jóval olcsóbb lesz, mint a rendes nagy konzol. Ha pedig a Microsoft nem nagyon akar keresni a hardveren, akkor ez sokak számára jelenthet megfelelő belépőt, aztán majd (vélhetően) az előfizetési díjakból termel majd hasznot a vállalat.

Persze, ezzel együtt a hagyományos Scarlett konzol is tudja majd futtatni a felhős-streamelős játékokat. Erről a gépről azonban még semmit nem tudunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward