Egy chipből álló SSD-t készített az ADATA

A BGA tokozású újdonság elsősorban táblákban, ultravékony noteszgépekben, illetve egyéb olyan helyeken kerül bevetésre, ahol nincs hely M.2-es SSD számára, vagy éppen nem kifizetődő a használata.

Egy chipből álló SSD-t készített az ADATA

Az ADATA nem csak az M.2-es és a 2,5 hüvelykes SSD-k piacán képviselteti magát, hanem a BGA tokozású, egyetlen chipből álló megoldások szegmensében is. A BGA alapú SSD-k jellemzően ultravékony noteszgépekben, kompakt asztali számítógépekben, illetve táblákban kapnak helyet, de vékony kliensekben és egyéb mobileszközökben is találkozhatunk velük. A gyártó szerint a friss SSD ezzel együtt számos, éppen fejlődő területen is labdába rúghat, így például az autóiparban, a robotokban, valamint az AR és VR eszközök fedélzetén is szerephez juthat.

Az IUSP33F termékkóddal rendelkező SSD az eMMC alapú megoldásokhoz hasonló méretben, 11,5 x 13 milliméteres BGA tokozással érkezik, így azokban az eszközökben is hatékonyan használható, ahol minden négyzetmilliméternyi hely aranyat ér. Az újdonság PCI Express 3.0 x2-es csatolófelületet használ, NVMe protokoll terén pedig rendelkezésre áll az 1.3-as szabvány támogatása, ami a Host Memory Buffer funkció miatt jó szolgálatot tesz. Utóbbinak köszönhetően az SSD lefoglal magának egy apró részt a rendszermemóriából, hogy gyorsítani tudja a különböző feladatokat, ezáltal nincs szüksége saját DRAM alapú gyorsítótárra, ami jótékonyan hat a költségekre, illetve a fogyasztás csökkentéséhez is hozzájárul.

Az ADATA BGA SSD-je a gyártó szerint akár 1195 MB/s-os folyamatos olvasási- és akár 940 MB/s-os folyamatos írási tempó elérésére is képes, véletlenszerű olvasási és írási feladatok alkalmával pedig sorrendben 140 000 és 114 000 I/O művelet végrehajtására képes egyetlen másodperc leforgása alatt. Ezek az értékek persze jó eséllyel csak a 256 GB-os modellre vonatkoznak, a 128 GB-os változat ennél egy picit lassabb lesz – de hogy mennyivel, arról nem tesz említést az ADATA bejelentése. Az új SSD vezérlője LDPC és SRAM ECC technológiával egyaránt rendelkezik, amelyek segítenek a megbízható működésben és a hosszabb élettartamhoz is hozzájárnak. Ezzel együtt E3E Data Protection támogatás is rendelkezésre áll, ami az adatsérülés és az adat-inkozisztencia ellen nyújt védelmet.

Az IUSP33F SSD fedélzetén található összes komponens szigorú tesztelésen és átvilágításon esett át, amelyek garantálják a megbízható működést és a megfelelő teljesítményt.

Az ADATA új BGA SSD-je rövidesen megjelenhet a különböző eszközök fedélzetén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward