eGames - Olimpia a kompetitív videojátékok számára

A britek állami támogatással valósítják meg az eSportok Olimpiáját, ráadásul az első már idén megrendezik Rióban.

eGames - Olimpia a kompetitív videojátékok számára

Érdekes kezdeményezésbe vágtak a London Games Festival szervezői. Úgy gondolják ugyanis, hogy a számos pénzes eSport bajnokság mellett kellene lennie egy olyan versenynek, ahol nem a pénznyeremény a cél, hanem pusztán a dicsőség és hazánk képviselete, valamint a kompetitív játékok jövőjének pozitív irányba alakítása.

Az eGames kezdeményezést a brit kormány is támogatja, és a tervek szerint minden esetben a rendes téli vagy nyári Olimpiával egy időben rendeznék meg, mégpedig abban a városban, ahol ténylegesen zajlik az Olimpia. Azaz zajlott, mert a szervezők úgy gondolják, hogy rögtön az Olimpia után vezényelnék le a játékokat, ráadásul annak a hivatalos helyszínein.

Amikor éppen nincs téli vagy nyári Olimpia, a köztes időben országos selejtezőket tartanának, így alakulna ki, hogy kik képviselik hazájukat. A tervek szerint minden ország indulhatna, az országnév elé pedig odakerülne az "eTeam" tag. Így Magyarország például eTeam Hungary lenne.

Az egészet az International eGames Committee (IEGC) nevű bizottság irányítaná, ami felállítana egy nemzetközi testületet, akik segítenének a szervezésben, lebonyolításban és a fair szabályok kialakításában. A tervek szerint előbb-utóbb minden országban létrejönne egy testület helyi játékosokból és a média képviselőiből.

Nem is teketóriáznak: az első eGames eseményt már az idei riói nyári olimpiai játékokra tervezik, és jelenleg a brazil, a kanadai, az amerikai és a brit csapat szereplése már biztos.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward