Shop menü

EDIFIER D32 – ELEGÁNS VINTAGE RÁDIÓ BŐRÉBE BÚJT MODERN HANGSZÓRÓ

Az Edifier szinte sosem okoz csalódást, most a cég egy olyan hangszóróval állt elő, ami egészen biztos, hogy mindenki számára képes lesz meglepetést okozni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Edifier D32 – Elegáns vintage rádió bőrébe bújt modern hangszóró

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Edifier ezúttal egy nagyon érdekes termékkel rukkolt elő. Egy ízig-vérig modern technológiákkal szolgáló vezeték nélküli hangszórót alkotott, ami olyan külsővel társul, mintha egy minimum 50 éves termék lenne. Sokan próbálkoznak ilyen kombinációval sikertelenül, de ennél egyáltalán nem érződik izzadtságszag.

Az Edifier D32 olyan, mint egy régi Volvo: a szolid „csomagolás” igencsak nagy meglepetést okozhat bárki számára.

Napjainkban nagyot megy a vintage, sok olyan termék jön, ami ilyen megjelenést próbál felvonultatni, de nagyon kevés esetben lesz ez tényleg igazán jó. Az Edifier viszont ebből a szempontból tökéletes munkát végzett. A D32-ről ránézésre csak egyetlen apróságból lehet azt sejteni, hogy ez egy teljesen friss fejlesztés. Az előlap jobb alsó sarkában található Hi-Res Audio matrica árulja el, hogy nem múlt századi termékkel van dolgunk.

Galéria megnyitása

60 W (RMS) zenei teljesíténnyel szolgál az asztalra, szekrényre pakolható eszköz. Két darab 1 hüvelykes, 15 W-os magassugárzó, valamint és egy darab 4 colos, 30 W-os mély-közép hangszóró található a szerkezetben. A hátulján két ovális reflexcső is található, hogy a levegő áramlásának semmi ne szabjon gátat a kis térben.

Galéria megnyitása

A 2.1-es elrendezésű hangszórók szövetburkolat mögé kerültek. Dupla D-osztályú erősítőt használtak a tervezők, a precíziós vezérlés biztosított a használat során. Az erősítőket a Texas Instruments szállítja az Edifier számára. A D32 specifikációja szerint 40 kHz a plafon a magas hangoknál, de ennél lényegesen érdekesebb az, hogy 52 Hz-ig tud lemenni a mélyek megszólaltatása során. Egészen komoly basszust képes magából kipréselni – de azért a tartomány alsó vége már lemarad.

Galéria megnyitása

A legfontosabb kezelőszervek klasszikus nyomógombok formájában jelennek meg a hangszóró elején, ami hozzájárul a valóban retró hangulatú dizájnhoz. A termék részletes beállítási lehetőségeit már a hozzá kapcsolódó mobiltelefonos alkalmazásból lehet kezelni. Az Edifier ConneX appban lehet menedzselni a kapcsolódó forrásokat, a hangeffekteket, egyedi beállításokat, miközben persze a lejátszás is vezérelhető távolról (még a felhasználói kézikönyvet is rögtön el lehet innen érni).

Galéria megnyitása

Hi-Res Audio és Hi-Res Audio Wireless tanúsítvánnyal egyaránt rendelkezik az Edifier D32, 24 bites, 96 kHz-es anyagok lejátszását is támogatja. A készüléket a Bluetooth 5.3 modul mellett lehet használni Wi-Fi kapcsolattal is. Támogatott az Apple AirPlay2 technológia. Az SBC és az AAC formátumok mellett LDAC (990 kbps) és ALAC is biztosított az igazán magas hangminőség elérése érdekében. Illetve használható vezetékes, AUX és USB összeköttetéssel is a hangszóró.

Galéria megnyitása

A hangszóró 3,2 kilogrammot nyom, és egészen masszív a felépítése, miközben aránylag kis helyen elfér: 250 milliméter széles, 162 milliméter magas és 179 milliméter a mélysége. Azzal is meglepetést tud majd okozni, hogy a kis méret ellenére mekkora hanggal tud szolgálni. Sötét diófa-hatású és egészen világos, bőrhatású bevonattal került a boltokba az Edifier D32. A „doboz” egyébként MDF-ből készül, nem műanyag, ezáltal is jobb lehet a hangzása.

Galéria megnyitása

Elsősorban otthoni használatra lett tervezve az eszköz, de ennek ellenére még akkumulátor is került bele. Az Edifier nagy kapacitásról beszél, de ezt éppen nem kell komolyan venni, csak egy 7,4 V-os, 5200 mAh-s telep található benne, ami ennyire erős hangszóróban egyáltalán nem sok. Telepről 11 órán keresztül üzemelhet a termék bárhol, így nem okoz fejfájást, ha például egy kerti parti alkalmával kivinné az ember a szabad ég alá.

Galéria megnyitása

Az Edifier D32 már megvásárolható, nem kell rá várni, az ára pedig 80 ezer forint körül alakul hazánkban. Az első beszámolók alapján kiváló ár-érték aránnyal lehet számolni, de ez az Edifiertől lényegében már megszokott.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére