E3 Microsoft: Döntsenek a játékosok a kompatibilitásról!

A redmondi óriás azt szeretné, ha a játékosok döntenék el, hogy mely Xbox 360 játékok legyenek kompatibiliasak az Xbox One-al.

E3 Microsoft: Döntsenek a játékosok a kompatibilitásról!

Az idei E3 egyik legnagyobb meglepetése kétségkívül az, hogy a Microsoft terveiszerint az Xbox One hamarosan kompatibilis leszaz Xbox 360-ra kiadott játékok egy részével. A redmondiak a tegnapi közleményük alapján minden erejükkel azon lesznek, hogy a lehetőség még az év vége előtt elindulhasson, mégpedig legalább száz játékkal. Mivel azonban ez még a tíz százalékát sem teszi ki a konzolra megjelent címeknek, a Microsoft azt szeretné, ha első körben a legnagyobb népszerűségnek örvendő alkotások lennének elérhetőek az új konzolon. Ezért, hogy felmérje az igényeket, a cég szavazást indított a honlapján. A voksoláshoz Microsoft-fiók szükséges. A legtöbb szavazatot kapó játékok között jelenleg a papírformának megfelelően olyan címeket találunk mint a Red Dead Redemption, valamint a Fallout, a Gears of War, a The Elder Scrolls, a GTA, a Mass Effect, a Halo és természetesen a Call of Duty sorozatok egyes részei.

Azt azonban nem árt észben tartanunk, hogy a szavazás eredménye semmire sem fog garanciát jelenteni, mert az, hogy egy eredetileg Xbox 360-ra kiadott játék futni fog-e Xbox One alatt, az annak tulajdonjogát birtokló fejlesztő vagy kiadó döntése lesz. Tömeges érdeklődés esetén viszont gyanítható, hogy a cégek nem mondanak majd nemet a lehetőségre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward