E3: Keresztplatformos multiplayer nélkül jön a Halo Wars 2

A PC-s és az Xbox One-os felhasználók kénytelenek lesznek külön játszani.

E3: Keresztplatformos multiplayer nélkül jön a Halo Wars 2

A 343 Industries vezetője, Dan Ayoub megerősítette, hogy a Forza Horizon 3-mal ellentétben a Halo Wars 2-ben nem lesz keresztplatformos multiplayer a PC és az Xbox One között.

Az ember azt gondolná, hogy ennek a legfőbb oka az irányításban rejlik: egy valós idejű stratégiát nyilván kényelmesebb és gyorsabb irányítani billentyűzet és egér segítségével PC-n, míg konzolon ragaszkodnunk kell a gamepadhez. És persze, ez is belejátszott a döntésbe, azonban Ayoub szerint ennél egyszerűbb oka volt annak, hogy végül nem került be a keresztplatformos játék: nem fér bele az időbe. A fejlesztés 2014-ben kezdődött, és akkor megvizsgálták a cross-play lehetőségét, azonban végül ellene döntöttek.

Ehelyett azonban ezekből a gondolatokból alakult ki az, amit a Microsoft a mostani E3-on jelentett be Play Anywhere néven, vagyis hogy egy vásárlással mindkét platformon játszható lesz a Halo Wars 2, ráadásul (mint minden ezt támogató játék esetében) a mentések és az achievementek is teljesen szinkronizáltak a kettő között.

Ayoub azonban elhintette, hogy egy esetleges folytatásban már nagyon is szeretnének keresztplatformos játékot, főleg, hogy előbb-utóbb az Xbox One is támogatni fogja a billentyűzetet és az egeret. Hogy mikor? Nos, addig még hónapok vannak hátra, de talán ebben az évben megvalósul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward