E Ink kijelzős fitneszkiegészítő a Withingstől

A Withings Go apró és könnyű megoldás lehet azoknak, akik a testedzéseik követéséhez keresnek társat. Lehet viselni felcsíptetve vagy csuklón is.

E Ink kijelzős fitneszkiegészítő a Withingstől

A Withings neve már sokaknak ismerősen csenghet. A vállalat tavaly a Withings Activité okosórával villantott nagyot, ami valójában csak egy olyan karóra, ami kapott néhány nagyon ügyes funkciót. A svájci óraszerkezetű Activité egyetlen elemmel nyolc hónapig képes működni, miközben figyeli a felhasználója minden lépését, és persze esténként az alvási ciklusait is. A Withings ezen felül kínál okosfunkcióval megáldott mérleget, vérnyomásmérőt, csuklópántot, biztonsági kamerát, sőt mi több, még olyan ébresztőórát is, ami fénnyel, és a Spotifynak hála zenével együtt kelti reggelente a tulajdonosát. Szóval a vállalat portfóliója abszolút változatos, és a CES-en egy újabb termékkel bővült a tekintélyes lajstrom.

Bemutatkozott a vállalat első E Ink megjelenítőt használó eszköze, ami nem más, mint egy fitneszkiegészítő. A Withings egyszerűen csak Go névvel illette a terméket, ami az okosságokat tekintve nagyjából ugyanazt tudja majd, mint az Activité karóra, viszont sokkal alacsonyabb összegért lehet majd hozzájutni, és az is fontos szempont, hogy jobban bírja majd a mindennapos megpróbáltatásokat. Legyen szó futásról, úszásról, biciklizésről vagy bármilyen más edzésről, a Go bírni fogja a gyűrődést. Bár, ahogy azt már említettük, valóban rendelkezik kijelzővel, sajnos ennek gyakorlati haszna nem sok van, mindössze egy a kitűzött napi célhoz kötődő animáció, vagy az óra futhat rajta. Tehát jelen formájában nem tud számszerű adatokat közölni, nem teszi olvashatóvá a friss értesítéseket, és egy bejövő hívásnál sem képes megjeleníteni a hívószámot vagy a hívó fél nevét, csak az óra és a teljesítménymérő között lehet váltani érintéssel.

Mit kell tennie annak, aki használni szeretné? Semmit, csak viselni – hirdeti a Withings. A Gón nincsenek gombok, nincsen rajta világítás, nincs rajta gyakorlatilag semmi, a megvásárlást követően csak le kell tölteni hozzá a megfelelő mobilos alkalmazást, ami mindent elvégez a felhasználó helyett. A birtokba vételt követően azonnal használatba lehet venni a terméket, és a viselőjének csak annyit kell tenni, hogy figyeli a hozzá tartozó programban az időközönként frissülő mérési eredményeket. A Go a Withings által fejlesztett Health Mate alkalmazásban fogja tárolni az adatait. A programban mindent pontosan végig lehet követni a testedzésektől az éjszakai aktivitásig, látszik minden edzésprogram időtartama, a teljesítmény és az elégetett kalóriák száma is. A Health Mate még versengésre is lehetőséget ad, hiszen a legjobbak eredményeit meg lehet benne tekinteni a különböző aktivitások típusa szerint.

A Withings nem erőlteti rá a felhasználókra a karpereces viseletet, hiszen ehhez nem mindenkinek fűlik a foga; a kiegészítőt kétféleképpen lehet majd hordani. Alapból egy felcsíptethető szilikon tokban kapott helyet a Go, amivel szinte bárhol el lehet helyezni a ruházaton, azonban igény szerint beszerezhető mellé karpereces tartó is, ami szintén szilikonból készült, így nem irritálja a bőrt akkor sem, ha egész nap viseli a felhasználó. A szerkezet vízálló, ráadásul nem is csak szűkös előírások közé szorítva, akár 50 méteres mélységig is lehet benne merülni, szóval még a könnyűbúvárkodást is elviseli. Akárcsak az Activité karóra esetében, a Withings ezúttal is nyolc hónapos üzemidőt jósol előre.

A Withings Go nem egy drága termék lett, de távol áll attól, hogy riválisként szolgáljon a Xiaomi Mi Band vagy a Mi Band Pulse számára. A kétféleképpen is viselhető kiegészítőért 70 dollárt kell majd kifizetni az Egyesült Államokban, míg a briteknél 50 fontos összeget kell majd érte leszurkolni. A Góhoz leginkább a Honor Band Z1 áll közel mind megjelenésben, mind pedig az árat tekintve, viszont a Huawei terméke sokkal minőségibbnek ígérkezik, ami megnehezítheti a Withings dolgát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward