Dying Light 2 - egészen más lesz nappal mint éjszaka

Éjszaka nem lesz érdemes az utcára menni a fejlesztők szerint.

Dying Light 2 - egészen más lesz nappal mint éjszaka

Hosszú évek óta várjuk a Dying Light 2 megjelenését, és legutóbb arról számolhattunk be, hogy ha minden összejön, akkor idén decemberben végre megjelenik az anyag, mégpedig az új konzolokra és PC-re. Most pedig az E3 alkalmával kicsit többet megtudhattunk arról is, hogy mekkora jelentősége lesz az éjszaka és a nappal váltakozásának, ugyanis a tervek szerint estére teljesen átalakul a város.

"Az éjszaka egy közös ellenség mindenki számára a Dying Light 2-ben. Nappal mindenkinek megvan a saját maga kis célja, lehet, hogy az egyik frakció utálja a másikat és harcolnak, de éjszaka mindenkinek egy közös ellensége van, mégpedig a fertőzöttek" - mondja a játék kreatív igazgatója, Adrian Ciszewski.

Elmondása szerint az a helyzet, hogy éjszakára teljesen megváltozik a világ. Míg nappal az emberek uralják a várost, addig éjszaka ellepik az utcát a fertőzöttek, és szinte nincs hova menekülni. Azt javasolja, hogy ilyenkor érdemesebb a tetőkön maradni, vagy nagyon ügyesnek lenni, mert ha éjjel lemerészkedünk az utcára, akkor azonnal üldözőbe vesznek majd az ellenfelek.

Ezek közül is érdemes kiemelni, hogy visszatérnek a screamerek az első részből, vagyis azok az ijesztő, gyerekszerű lények akiktől mindenkinek feláll a hátán a szőr. Ők ráadásul nem csak bántanak, hanem felhívják a többi ellenség figyelmét arra, hogy mi bizony éppen errefelé garázdálkodunk. Tehát egyfajta helyi rendőrségként működnek, akik nagyon nem jó, ha észrevesznek.

"De ezen kívül egy csomó új játékelem is bekerül éjszaka, amit érdemes lehet kihasználni. Ha nappal közlekedik az ember, akkor azt láthatja, hogy van egy csomó épület, ahol ott vannak a fertőzöttek, de alszanak és csak várják az éjszakát. Ugyanakkor viszont éjszaka, amikor vadászni indulnak, ezek a belső terek szinte üresek, így ilyenkor érdemes lehet ellátogatni oda" - mondja Ciszewski.

De ehhez hasonlóan felhívja arra is a figyelmet, hogy a földalatti közlekedési rendszert alaposan ellepik a fertőzöttek nappal, éjszaka viszont érdemes lehet odamenni, hiszen ilyenkor inkább kint vannak az utcákon az ellenfelek. Ilyenkor pedig értékes holmikat lelhetünk fel, amiket adott esetben még a hadsereg hagyott ott. A lényeg, hogy szerinte a nappal és éjszaka változása nem egyszerű apróság lesz, hanem alapvetően változtatja meg a játékot.

"Az éjszakai felfedezést még az is megnehezíti, hogy van rajtad egy mérőeszköz, ami a fertőzöttségi szintedet méri, hiszen ebben a világban mindenki fertőzött. Minél többet töltesz a sötétben, annál feljebb megy a fertőzöttség, így tehát fontos odafigyelni erre is, és hogy mennyi időt töltesz kint. De ez persze kitolható különböző tápanyagokkal és fecskendőkkel" - teszi hozzá Ciszewski.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap