Dupla kijelzőt vonultat fel a Vivo NEX széria új tagja

A Vivo friss mobilja több szempontból is igazán figyelemreméltó lett, és valószínűleg sokan érdeklődnek majd iránta.

Dupla kijelzőt vonultat fel a Vivo NEX széria új tagja

A kínaiak nyáron indították el a NEX sorozatot, és most egy egészen új konstrukcióval ismerkedhetünk meg ezen belül. A korábbiaktól eltérő irányba indult el a vállalat, így még változatosabb lesz a felsőkategóriás kínálata.

A Vivo NEX Dual Display Edition érdekessége a kijelző, vagyis kijelzők terén keresendő, ugyanis kettő panellel van felvértezve a szerkezet. Először ismerkedjünk meg azzal a megjelenítővel, ami az elsődleges szerepet fogja betölteni az okostelefon frontján. Ebben az esetben egy olyan megoldásról beszélhetünk, ami szinte teljes egészében kitölti az előlapot, és lenyűgöző látványt nyújt majd az AMOLED technológiás alapnak köszönhetően. Ez az egység 6,39 hüvelykes átlóval szolgál, 19,5:9-es a képaránya, a felbontása pedig 2340 x 1080 képpontos. A társkijelző a hátlapra került, és ezzel is részletesen megismerkedünk az alábbiakban, de előbb nézzük, milyen szoftveres környezet várja a NEX Dual Display Edition esetében a jövendőbeli tulajdonosokat. A Vivo szakemberei az operációs rendszer tekintetében kitettek magukért, ugyanis már az Android 9.0-t küldik bevetésre a mobil fedélzetén. A vállalat ráadásul egyedi grafikus felhasználói felülettel is szolgál a Funtouch OS 4.5 személyében. Ez sok jó lehetőséggel szolgál, például van saját digitális asszisztens szolgáltatása (Jovi), a fényképezések alkalmával pedig több mesterséges intelligencia (gépi tanulás) által segített funkcióról is gondoskodik – ilyen egyebek mellett az arcszépítés és a témafelismerés.

Galéria megnyitása

A Vivo volt az első, aki eltüntette az előlapi kamerát a NEX S és a NEX A esetében, ezeknek a készülékeknek motor emelte ki a házból képalkotóját. Sokan arra számítottak, hogy a vállalat ezt a dizájnt fogja továbbvinni, de most a NEX Dual Display Editionnél abba az irányba indult el, amit a Nubia X prezentált néhány hete. Csak a hátlapon vannak kamerák, és ezek mellé került egy nagyobb méretű kijelző, ezt kihasználva lehet majd szelfiket készíteni. A segédmegjelenítő 5,49 colosra lett szabva, változatlanul AMOLED-es, 16:9-es a formátuma és szabványos Full HD felbontású. Az okostelefon három kamerát kapott, melyek egymás mellett helyezkednek el. Az elsődleges egység 12 megapixeles, ez a Sony IMX363 érzékelőre épül F/1.79-es rekesznyílású lencserendszerrel és fejlett optikai képstabilizátorral megtoldva. Az egyik társkamera 2 MPixeles, F/1.8-as, és ez elvileg nagyon jól lát majd sötét környezeti körülmények között, ugyanis 2,9 mikronos pixelmérettel szolgál. A másik segédkamera pedig egy 3D ToF szenzoron alapszik (F/1.3), amivel térben lehet majd megörökíteni különböző dolgokat. Az újdonság 3D arcfelismeréses azonosítási módot is biztosít ez utóbbi egységgel. A segédfény itt két részből tevődik össze, van normál LED-es fényforrás, valamint egy szórt fényt nyújtó LED-gyűrű, ami részben valódi LED-ekből, részben pedig az OLED kijelzőből áll össze. Videózni Ultra HD minőségben enged a masina.

Galéria megnyitása

Egy vérbeli csúcsmodellről beszélhetünk, ami a Qualcomm Snapdragon 845 mobilplatformot alkalmazza. Ennek megfelelően a sebesség minden téren kiváló lesz, legyen szó alkalmazások vagy akár kiváló grafikájú játékok futtatásáról. A rendszermemóriát bőségesen osztotta itt a Vivo, hiszen a NEX Dual Display Edition 10 GB-nyi RAM-ot vonultat fel, és nem is lesz szerényebb variánsa. Ami pedig a háttértár kapacitását illeti, 128 GB-tal lehet számolni, és ezen a ponton némileg csalódást keltő dolog, hogy a bővítési lehetőségről le kell mondani, szóval legfeljebb online tárolók igénybevételével könnyíthet a felhasználó a tárhelyen. Kiemelendő, hogy úgy támogatja a Dual-SIM-et az új NEX modell, hogy mind a kettő hálózati kártyának biztosít villámgyors 4G LTE hozzáférést, valamint VoLTE opciót is, de sajnos csak Dual-Standby üzemre képes ez a szerkezet is, mint a legtöbb társa. Van az okostelefont tarsolyában 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő, kétsávos WLAN 2x2 MIMO-val, Bluetooth 5 modul és A-GPS vevő is, egyéb extrát viszont nem lehet találni – különösen az NFC chip hiánya az, ami ezen a szinten már fájó.

Galéria megnyitása

A friss mobilt nemcsak elölről, hanem hátulról is üvegréteg borítja, a kerete pedig megfelelő merevséget biztosító alumíniumötvözetből van, amit a ház színével megegyező árnyalatra festett antennacsíkok „díszítenek”.157,19 x 75,3 x 8,09 milliméteres vonalak határolják a kék vagy lila beütéssel kapható NEX Dual Display Editiont, a tömege pedig egy hajszállal 200 gramm alatt marad – a specifikáció szerint 199,2 grammot nyom a gép. Természetesen rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval is az okostelefon, és ez nem meglepő módon a megjelenítő mögé lett beágyazva, a Vivo idén már a sokadik eszközét küldi bevetésre ilyen biometrikus azonosítóval. A készülék kapott egy C-típusú USB-t, és szerencsére biztosított a 3,5 milliméteres aljzat is a vezetékes fül- és fejhallgatók számára. A szerkezet ráadásul nagyon jó hangminőséggel szolgálhat majd az integrált Asahi Kasei AK-4377A DAC egységnek köszönhetően. A NEX Dual Display Edition sajnos csak egy 3500 milliamperes akkumulátor fogja táplálni, ami eléggé sovány ilyen jellemzők mellett, szóval nem lesz az üzemidő bajnoka a termék. Cserébe egészen fürgén fog tölteni a 22,5 wattos gyorstöltési eljárásnak hála – ez a gyakorlatban 10 volt mellett 2,25 ampert jelent majd.

A Vivo NEX Dual Display Edition Kínában kereken 5000 jüanba kerül majd, ami átszámítva nagyjából 720 dolláros vételárnak felel meg jelenleg, ez pedig azt figyelembe véve, hogy milyen lehetőségeket nyújt, még éppen elfogadhatónak érződik. A készüléket a tervek szerint december 29-étől lehet majd előrendelni a vállalat hazájában, és később más területeken is elérhetővé válik majd.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap