Dual Wi-Fi technológiát jelentett be az Oppo és a Vivo

Az eljárás képes összefésülni két külön forrásból érkező adatkapcsolatot, hogy ezáltal nagyobb tempót érjen el.

Dual Wi-Fi technológiát jelentett be az Oppo és a Vivo

Az Oppo több innovatív mobiltechnológiának a terjesztésében is komoly szerepet vállalt, és most a Vivóval együtt számolt be arról, hogy a Wi-Fi kapcsolatok minőségének a javítására egy új eljárást hozott létre. A BBK Electronics égisze alá tartozó vállalatok fejlesztése sokat segíthet majd a felhasználói élmény javításában.

A Dual Wi-Fi néven futó újításnak az a lényege, hogy az adott készülék nem kizárólag egyetlen WLAN hálózathoz képes kapcsolódni egyidejűleg, hanem kettő teljesen különböző vezeték nélküli eszközzel is kommunikálhat. És amikor aktív a Dual Wi-Fi, akkor az okostelefon mindkét irányból egyszerre tud adatforgalmat generálni. Értelemszerűen ez azért jó, mert így akár jelentősen nagyobb sávszélességet is lehet elérni. Ennek a megoldásnak köszönhetően ráadásul nemcsak a tempót lehet fentebb tornászni, hanem a hálózati kapcsolat stabilitást is, de más pozitív hatásai is lehetnek.

Galéria megnyitása

Az Oppo és a Vivo technikai részletekbe nem bocsátkozott a fejlesztéssel kapcsolatosan, de a Weibo oldalán a ColorOS grafikus felhasználói felületnek, megjelent egy videó, amiben eléggé szépen muzsikál a Dual Wi-Fi. A technológiát a Reno 10x Zoom okostelefonon mutatta be az Oppo, ami egy 2,4 és egy 5 GHz-es hálózathoz csatlakozott egyidejűleg minden gond nélkül. És az eredmény nem maradt el. A letöltési sebesség közel a háromszorosára emelkedett a Dual Wi-Fi technológia használata mellett, a böngészőben pedig az oldalak betöltése 44,5 százalékkal gyorsult a szimpla Wi-Fi kapcsolathoz képest.

A Vivo ez idő alatt kettő iQOO mobil felhasználásával mutatta be az eljárást, és azt is megnézte, hogy az online játékokban ennek mennyire van jótékony hatása. A gamerek a jelek szerint alacsonyabb késleltetésnek örülhetnek majd, hiszen egy online játékban, ahol a szimpla Wi-Fi 102 ms-os pinget szállított, a Dual Wi-Fi már 52 ms-t produkált (de előfordult egy Wi-Fi mellett 200 ms feletti ping is, míg a Dual Wi-Fi stabilan 50-60 ms között teljesített).

Galéria megnyitása

Egyelőre vannak még nyitott kérdések a technológiával kapcsolatban. Az például ködös, hogy az azonos hálózaton lévő vezeték nélküli hálózati eszközöknél is működni fog-e a dolog, de elvileg igen, és akár még az azonos SSID használata mellett is fog boldogulni. Az pedig biztos, hogy a két csatornát külön frekvencián kezeli a rendszer, szóval a Dual Wi-Fi esetén az egyik forrásnak mindenképpen a 2,4 GHz-es sávon kell mennie, míg a másiknak az 5 GHz jut majd, így teljesen elkerülhető az interferencia.

A BBK Electronics és az érintett vállalatok arról nem nyilatkoztak, hogy a Dual Wi-Fi milyen ütemben törhet majd magának utat. Reményeink szerint minél előbb terjedni kezd, ennek ugyanis sok helyen lehetne egyértelműen pozitív hatása.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap