Dual GeForce GTX 1660 Ti EVO sorozatú videokártyák az ASUS-tól

Az új sorozatban háromféle modellt találunk, amelyek csak a GPU tuning mértékében különböznek.

Dual GeForce GTX 1660 Ti EVO sorozatú videokártyák az ASUS-tól

Az ASUS kínálatában három Dual GeForce GTX 1660 TI EVO sorozatú videokártya jelent meg, amelyek között találunk egy alapmodellt, egy közepesen tuningoltat, valamint egy nagyobb tuningon átesett példányt is. Az összes változat ugyanazt a nyomtatott áramköri lapot alkalmazza, így mindannyian 242 milliméter hosszúak és 130 milliméter magasak, gyári hűtésük azonban eléggé vaskos, azaz három slotnyi helyet igényel az adott számítógépházon belül.

A TU116-os GPU, a GDDR6-os memórialapkák, illetve a VRM által termelt hőt nikkelezett réz hőcsövek vezetik el az alumínium lamellákhoz, amelyek felett két darab 80 milliméteres ventilátor teljesít szolgálatot. Az Axial Tech ventilátorok lapátjai körül egy műanyag gyűrű fut körbe, ami segít a megmozgatott levegő lefelé történő irányításában, így a hűtőteljesítmény növelhető, az oldalra kiszabaduló légáram mennyisége pedig csökkenthető. Amennyiben a GPU alacsony terhelés mellett dolgozik, a ventilátorok meg is állnak. Annak érdekében, hogy a hűtőteljesítmény még jobb lehessen, a nyomtatott áramköri lap pedig védett legyen a csavarodással és vetemedéssel szemben, a hátlapra hűtőlemezt is helyeztek. Az új videokártyák ezzel együtt némi RGB LED alapú világítást is kaptak.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az alapmodell esetében 1500 MHz-es alap- és 1770 MHz-es GPU Boost átlag-órajel van érvényben, míg az A6G (Advanced EditioN) variánsnál 1785 MHz-re emelték a GPU Boost átlag-órajelet. A sorozat legnagyobb tuinggal érkező példánya, az O6G (OC Edition) modell már 1845 MHz-es GPU Boost átlag-órajelet használ. Az említett órajelekhez minden esetben 30 MHz-cel magasabb OC Mode társul, azaz sorrendben 1800, 1815 és 1875 MHz-es GPU Boost átlag-órajelet élvezhetünk, ha a Gaming Mode-ról OC Mode-ra váltunk. Memória terén mindegyik modell ugyanazt kínálja: 6 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memóriát, amelynek effektív órajele 12 GHz.

A videó kimenetek között két darab HDMI 2.0b, egy DisplayPort 1.4-es, valamint egy Dual-Link DVI-D port sorakozik, a stabil tápellátásról pedig egyetlen nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó segítségével gondoskodhatunk. Az új videokártyák rövidesen elérhetővé válhatnak kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói áraikról azonban még nem hullott le a lepel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap