Döntött az EU, a Huawei gond nélkül szállíthatja az 5G hálózati eszközeit

Az Európai Unió kijelentette, hogy nem tiltással lehet biztonságos hálózatokat alkotni, hanem megfelelő szabályozással.

Döntött az EU, a Huawei gond nélkül szállíthatja az 5G hálózati eszközeit

Az Egyesült Államok folyamatosan arra bíztatja minden szövetségesét, hogy tiltsák ki a Huawei által gyártott eszközöket mindenhonnan, így az 5G-s hálózatokból is. Az amerikai fél arra hivatkozva támadja a Huawei-t, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent a tevékenysége, de erre eddig semmilyen bizonyítékot nem tudott felmutatni, és éppen ezért az EU egyáltalán nem kívánja tiltani a Huawei-t. Viszont azt leszögezték az illetékesek, hogy a megfelelő szabályozásra mindenképpen szükség van, és ennek mindenkinek szigorúan meg kell felelnie.

Margrethe Vestager vezetésével az Európai Bizottság bejelentette, hogy létrehoztak egy olyan intézkedéscsomagot, eszköztárat, amit felhasználva az EU tagjai gondoskodhatnak arról, hogy biztonságosak legyenek a hálózataik, ne legyenek olyan tagjai az 5G ellátási láncnak, amik kockázatot jelenthetnek. A gyártóknak pedig az a feladata, hogy a szabályozásnak minden részletében megfelelő hálózati készülékeket biztosítsanak az országoknak, szolgáltatóknak. Szóval a Huawei-nek is meg kell felelnie a legszigorúbb elvárásoknak.

Galéria megnyitása

Az Európai Unió illetékesei tisztában vannak azzal, hogy az 5G megjelenése teljesen újfajta veszélyeket hordozhat. Továbbá azt is pontosan tudják, hogy a megfelelő biztonság garantálása érdekében nem elegendő, ha az egyes országok szerintük körültekintően járnak el ennek a garantálásakor. Mivel az EU-ban a szabad mozgás ma már szinte teljesen magától értetődő, így az 5G hálózati infrastruktúráknak mindenhol ugyanolyan magas szintű biztonságot kell nyújtania, elengedhetetlen a közös szabályozás.

Az Európai Bizottság által létrehozott intézkedéscsomag nagyon sokrétű és rendkívül kiterjedt annak érdekében, hogy valóban megbízhatóan és átfogóan alkalmazható legyen. Azt kell tudni erről, hogy nem kizárólag hardveres és szoftveres paraméterekre vonatkozó előírásokról van szó, amiket követni kell, hanem szükség esetén az Európai Bizottság minden rendelkezésére álló eszközt fel tud használni az 5G-s infrastruktúra és ellátási lánc biztonságának garantálása érdekében. Nem az a cél, hogy bárki vagy bármi ki legyen tiltva, de adott esetben ez is megtörténhet, ha egy adott területen túl nagy a fenyegetés.

Galéria megnyitása

A Huawei nem meglepő módon üdvözölte az Európai Bizottság döntését. A kínai alakulat úgy látja, hogy ennek köszönhetően az EU területén a továbbiakban előítéletektől mentesen folytathatja majd a tevékenységét. És kiemelte, hogy amióta jelen van az Európai Unióban a hálózatok részeként, azóta folyamatosan nagy figyelmet szentel a biztonságra, így magától értetődő, hogy a jövőben is elkötelezetten gondoskodik majd erről.

A jelek szerint Donald Trump számára ez a mostani helyzet nagyon fájó lesz, hiszen az Egyesült Államok elnöke már azt is csalódást keltőnek nevezte a napokban, hogy nemrégiben az Egyesült Királyság hivatalosan is úgy döntött, hogy zöld utat ad a Huawei eszközei számára. A brit szolgáltatók minden további nélkül használhatják majd a kínaiak fejlesztéseit. És most úgy tűnik, hogy az egész EU-ban így lesz ez a továbbiakban.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap