DJ Koh: még idén jön a Samsung összehajtható okostelefonja

Úgy fest, hogy a dél-koreaiak még az ősz során megvillanthatják az évek óta várt újdonságukat. És a vállalat arra fog fókuszálni, hogy ne csak egy összehajtható tabletet lássanak benne az érdeklődők.

DJ Koh: még idén jön a Samsung összehajtható okostelefonja

Az IFA-ra a Samsung nem vitt új okostelefont, azonban a vállalat vezérigazgatója a CNBC számára egy interjú során elmondta Berlinben, hogy lesz még idén kiemelten fontos mobilos újdonsága a vállalatnak. A hajtogatható eszköz a jelek szerint mégsem csúszik jövőre, legalábbis, ami a bemutatását illeti.

Az okostelefon méretűre hajtogatható táblagépek és egyéb különleges konstrukciók víziója sok évre tekint vissza, de készterméket mind a mai napig egyetlen gyártó sem mutatott be ilyen panellel. Jelenleg a színfalak mögött több vállalat is azon verseng, hogy az övé lehessen az első forradalminak várt újdonság. Néhány hónapja még arról lehetett hallani, hogy a Samsung csak 2019 elején fog előrukkolni a saját fejlesztésű készülékével, miközben a pletykák szerint a Huawei már idén előállhat a saját gépével. Most viszont már arról beszélt DJ Koh, a Samsung első embere, hogy még idén eljön az ideje a különleges szerkezetnek. Azt nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a kínaiaknak köze van ahhoz, hogy a Samsung a korábban beharangozottnál előrébb próbálja hozni a hajtogatható mobilját, de jó esély van rá.

A CNBC számára azt mondta Koh az IFA keretében, hogy a vállalat a Samsung Developers Conference keretében villanthatja majd meg először a várva várt okostelefont, ami az első hulláma lehet egy olyan áradatnak, ami meghatározza majd a következő évek mobilos irányvonalát. A cég fejlesztői konferenciája tehát idén egy meghatározó esemény lehet, és ez november 7. és 8. között kerül megrendezésre. A Samsung egyébként már tényleg évek óta készül erre a mostani lépésre, hiszen az első flexibilis OLED kijelzőjét 2012-ben hozta létre, 2014-ben pedig több lehetséges koncepciót is vázolt.

A vezérigazgató részletekbe nem szeretett volna bocsátkozni a termékkel kapcsolatosan, ami persze abszolút érthető, de egy nagyon fontos dolgot elmondott. A Samsung azt szeretné elérni, hogy a felhasználók, akik a jövőben megvehetik a terméket, ne csak úgy tekintsenek rá, mint egy összehajtható táblagépre, hanem lássák a különbséget a két megoldás között. „Legtöbb esetben egy ilyen eszközt elegendő használni... összecsukott állapotban. De amikor böngészni szeretnél vagy meg akarsz nézni valamit, előfordulhat, hogy szét kell hajtani. Ám, ha ki van nyitva, akkor milyen előnye lesz a táblagépekkel szemben? Ha széthajtva igazából ugyanazt az élményt nyújtja, mint egy tablet, miért vásárolnák meg őket (mármint a fogyasztók)?” Szóval a Samsung álláspontja szerint nagyon fontos lesz az, hogy ezek a termékek jól elkülönüljenek a táblagépektől, és legyenek előnyeik a hordozhatóságon túl. Ahogy Koh fogalmazott, arra kell gondolnia az embereknek, amikor meglátják a felhasználási módokat, hogy „váó, tehát ezért csinálta ezt meg a Samsung”.

Galéria megnyitása
Galaxy F koncepció a Samsung szabadalmai alapján

Az eddig kiszivárgott információk és jegyzet szabadalmakszerint egyébként az első Samsung hajtogatható készülék leginkább a korábbi kagylós formátumú mobiltelefonokra fog hasonlítani, csak belülről egy hatalmas, egybefüggő megjelenítővel rendelkezik majd. És ahogy arra a The Wall Street Journal júliusi jelentése rámutatott, nem is lesz másik megjelenítő a szerkezeten. Persze ezek egyelőre még csak pletykák, kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz a valódi végtermék, és most úgy fest, hogy nem kell már sokáig várni arra, hogy minden kiderüljön.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward